Boek nu je Droomzomer - De unieke combinatie van sport en vakantie

Last Minute Pillerseetal

Een Last Minute in het Pillerseetal is ideaal voor natuurliefhebbers. Deze streek op de grens van het Salzburgerland en Tirol in Oostenrijk ligt ingebed tussen de toppen van de Kitzbüheler Alpen, die weerspiegelen in heldere meren als de Lauchsee in Fieberbrunn. Nabij het hotel in Fieberbrunn vind je wandelroutes voor bergbeklimmers en families met kinderen. Bewandel eens de route van Center Fieberbrunn - Buchensteinwand.

Last Minute naar het Pillerseetal

Op de grens van deelstaten Tirol en het Salzburgerland in Oostenrijk ligt het Pillerseetal. Deze streek ligt ingebed tussen de hoge bergtoppen van de Kitzbüheler Alpen en met eigen vervoer of de bus rijd je er in 9 uur heen. De vele groene alpenweiden op de flanken van deze immense rotsformaties weerspiegelen in de kraakheldere meren van het Pillerseetal. En dat zijn er nog al wat. Je vindt hier onder andere de Lauchsee in Fieberbrunn en de Pillersee in St. Ulrich am Pillersee. Het 4 sterren hotel van TUI staat vlak bij de Lauchsee in Fieberbrunn, nabij het autovrije centrum met zijn restaurantjes en het witte kerkje dat boven het dorp uittorent. Dankzij de frisse berglucht en de gemoedelijke sfeer in het dorp is dit de ideale plek om eens even helemaal tot jezelf te komen tijdens een Last Minute in het Pillerseetal.

Een actieve wandelvakantie in Oostenrijk

De adembenemende natuur van groene alpenweiden en reusachtige rotsformaties maakt het Pillerseetal de ideale bestemming voor een actieve wandelvakantie in Oostenrijk. Neem dus vooral goed schoeisel mee als je een van de wandelroutes wilt volgen. Je vindt hier niet alleen veeleisende routes voor ambitieuze bergbeklimmers, maak ook vrij eenvoudige wegen die je met het hele gezin tijdens een familievakantie in het Pillerseetal kunt bewandelen. Center Fieberbrunn - Buchensteinwand is daar een voorbeeld van. Deze vrij eenvoudige wandelroute duurt slechts 2 uur en loopt van de dorpskern van Fieberbrunn naar de Buchensteinwand, een uitkijkpunt op 1456 meter hoogte. Hiervandaan kijk je tijdens een Last Minute in het Pillerseetal uit op de met paardenbloemen bedekte alpenweiden en de rondgrazende koeien, die zichzelf van een lekker portie gras voorzien.

Bekijk alle Last Minutes Pillerseetal (3)

Populaire bestemmingen