Boek nu je Droomzomer - een unieke shortbreak vol sportbeleving

Last Minute Rosas

Geen vissersvloot in de Costa Brava is zo groot als die van Rosas! En nergens zijn de zonsondergangen zo spectaculair! Tijdens een Last Minute in Rosas struin je in no time over de vismarkt, langs de jachthaven en de promenade. Als je wilt tot in de late uurtjes! Overdag vier je aan de Baai van Rosas een heerlijke strandvakantie in het hier en nu. Hoewel je bij de Citadel van Roses voor even terugkeert in een ver verleden.

Betoverende zonsondergangen in Rosas

Deze autovakantie gaat naar de Spaanse Costa Brava, een 200 kilometer lange kuststrook in Catalonië aan de Middellandse Zee! Vanuit Frankrijk bereik je al na 30 kilometer het tegen een heuvel gelegen vissersdorp Rosas. Deze plaats staat bekend om zijn grote hoeveelheid vissersboten en prachtige zonsondergangen! Tijdens een Last Minute in Rosas lig je binnen no-time op het 4 kilometer lange zandstrand aan de Baai van Rosas. En dat doe je op Platja de Roses vlak voor het hotel! Van hieruit aanschouw je in de Spaanse zon de jachthaven Port de Roses, waar vissersbootjes aanmeren, volgeladen met vers gevangen vis. Welke vis eet je in de avond bij een van de vistaverna's of tapasrestaurants aan de promenade? Het is dubbel genieten, als je de zon langzaam weg ziet glijden in de Middellandse Zee. En elke dag is het weer een verrassing welke magische kleuren er in de lucht verschijnen!

Geschiedenis snuiven in de Citadel van Rosas

Een Last Minute in Rosas is meer dan alleen strandvakantie! Ga na een duik in het zwembad van het hotel eens cultuur snuiven bij de 16e eeuwse Citadel van Roses. Hier keer je bij de overblijfselen van de stad terug in het verre verleden van Rosas. Een wandelroute leidt je langs een Grieks kwartaal, een Romeinse villa en een Romaans klooster. En in het Citadel Museum reis je in rap tempo door Rosas, van de Middeleeuwen tot aan nu! Of maak een trip met een huurauto naar een de mooiste plekken van de Costa Brava, naar het vissersdorpje Cadaques! Niet alleen de huizen zijn hier witter dan wit, ook de boten in de Middellandse Zee liggen er als sneeuwvlokjes bij. Wandel door een doolhof van geplaveide steegjes langs kunstgalerijen en winkeltjes. Geniet van prachtuitzichten over zee en de magische stranden van Cabo de Creus, omringd door rotsen en kliffen.

Bekijk alle Last Minutes Rosas (4)