Snelle Boekers Voordelen!
  • Extra korting
  • Niet aanbetalen
  • TUI Vroegboekgarantie
Corsica

Rondreis Corsica

  1. Rondreis
  2. Frankrijk
  3. Corsica

Tijdens een rondreis Corsica kom je er al snel achter waarom dit Franse eiland het lle de Beauté (eiland van de schoonheid) is. Reis langs een bergachtig landschap en mooie steden, zoals Ajaccio. Als geboortestad van Napoleon en het thuis van de kunstcollectie in het Fesch Museum is deze stad het hoogtepunt van de groepsrondreis. En wat dacht je van een prachtig uitzicht vanuit het op 450 meter hoogte gelegen Corte?

Rondreis Corsica

Een rondreis over het eiland van de schoonheid

Met een bergachtig landschap en de begroeiing van de kruidachtige maquis struiken is het niet verwonderlijk dat het Franse eiland Corsica in de Middellandse Zee de bijnaam lle de Beauté (eiland van de schoonheid) gekregen heeft. Tijdens een rondreis door Corsica ervaar je deze schoonheid zelf. Maak een cruise over de Middellandse Zee of kies bij TUI voor prachtige eilandentour per touringcar. Tijdens een 12-daagse groepsrondreis kom je langs de Italiaanse eilanden Elba en Sardinië om uiteindelijk de hoogtepunten van het Franse Corsica te bereiken. Wanneer je hiervoor kiest kun je in ieder geval rekenen op een gegarandeerd vertrek!

Kunst kijken in Ajaccio

Tijdens een rondreis op Corsica ontdek je de parels van dit Franse eiland. Een absoluut hoogtepunt is Ajaccio, de grootste stad van het eiland die veel bekendheid heeft gekregen doordat Napoleon Bonaparte en zijn broer Lodewijk Napoleon hier geboren zijn. Tijdens een stedentrip in Ajaccio kom je hierover meer over te weten in het Napoleon Museum in het stadhuis, waar schilderijen en belangrijke documenten gehuisvest zijn. Ook bevindt zich in Ajaccio - op die in het Louvra in Parijs na - grootste kunstcollectie van Frankrijk, te bekijken in het Fesch museum.

Prachtig vergezichten in Corte

Na een bezoek aan Ajaccio kan er nog zo’n bijzondere plaats bezichtigd worden tijdens een rondreis op Corsica, namelijk Corte. Dit bergstadje is een korte tijd de hoofdstad van Corsica geweest en biedt dankzij de ligging op 450 meter hoogte een mooi uitzicht op het berglandschap. De groepsrondreis van TUI kan vervolgd worden door verder naar het noorden te reizen over de mooiste natuurroute van het eiland, de Scala Regina door de bergen.