Hola Canarische Eilanden! Bij vertrek 31/10 - 1/11: incl. sneltest op Schiphol

Rondreis Algarve

De Portugese Algarve mag dan wel bekend staan om zijn imposante kliffen in aardetinten, je vind er ook rustige, groene natuurparken die je tijdens een fietsrondreis kunt ontdekken. Tijdens een rondreis Algarve fiets je onder andere door het Natuurpark Ria Formosa waar zoutpannen, olijfbomen en langgerekte stranden het decor bepalen. Ook een bezoek aan de Arabische stadsmuren in hoofdstad Faro zal niet ontbreken.

Rondreis Algarve

Fietsen door de groene natuur van de Algarve

De Zuid-Portugese kuststrook de Algarve staat bekend om zijn verscholen baaien tussen kliffen in aardetinten, maar je vind er ook groene natuurparken en langgerekte gouden zandstranden. Natuurliefhebbers kunnen hun hart ophalen tijdens een rondreis Algarve waarbij je per fiets de omgeving van het Natuurpark Ria Formosa verkent. Tijdens de fietsreis staat er onder andere een rondrit rond het dorp Moncarapacho op het programma waarbij olijfbomen en sinaasappelboomgaarden elkaar afwisselen met de zoutpannen en amandelbomen in Parque Natural da Ria Formosa. Wie wil genieten van zon, zee en strand kan naar het zuidelijk gelegen eiland Fuseta fietsen en hier op het langgerekte Praia da Barra da Fuseta even bijkomen van het fietsen.

Bezienswaardigheden bekijken in Faro

Met zijn Arabische stadsmuren die in goede staat zijn gebleven is de hoofdstad van de Algarve, Faro, een stad die zeker niet wordt overgeslagen tijdens de fietsrondreis. Via de Arco da Vila stadspoort fiets je de stad binnen en kun je onder de poort de Arabische invloeden van dichtbij bekijken. Een van de bezienswaardigheden die je tijdens een rondreis Algarve in Faro kunt bezoeken is het Nossa Senhora da Assuncao klooster. De monniken lopen hier nog altijd rond, maar het echte hoogtepunt is de mozaïekvloer uit de Romeinse tijd. Overigens hoef je geen geoefend fietser te zijn voor de rondreis door de Algarve want de dag afstanden liggen tussen de 31 en 69 kilometer.