Boek nu je Droomzomer - De unieke combinatie van sport en vakantie

Stedentrip Kaapstad

Op zoek naar een verrassende stedentrip buiten Europa? Denk dan eens aan een stedentrip naar Kaapstad. Deze stad aan de westkust van Zuid-Afrika is een icoon en biedt een enorme verzameling must-sees. Wandel bijvoorbeeld naar de kleurige huisjes in Bo-Kaap voor een selfie, beleef de levendige sfeer van Victoria & Alfred Waterfront en bezoek het District 6 Museum. Daarnaast is een excursie naar Robbeneiland beslist een aanrader.

De must-sees van Kaapstad

Een stedentrip in Kaapstad is een optelsom van must-sees. Deze bekende stad ligt aan de westkust van Zuid-Afrika, is een culturele mengelmoes en biedt meer dan genoeg bezienswaardigheden voor een langere vakantie. Zo wandel je vanuit het 4 sterren hotel van TUI bijvoorbeeld in een kwartier naar de Dorpstraat en de Walestraat. Hier vind je de gekleurde huisjes waar Bo-Kaap om bekend staat, perfect voor een vakantieselfie. Ook het gezellige Victoria & Alfred Waterfront is een aanrader. Het ligt bij de historische haven. Straatmuzikanten en -artiesten staan er midden tussen de terrasjes, vanwaar je geniet van het beste uitzicht op de Tafelberg.

Historische sporen in Kaapstad

Meer weten over het roerige verleden van Kaapstad? Dan moet je zeker de wijk District 6 bezoeken. In deze wijk werden alle gekleurde bewoners vanwege het apartheidsregime in de jaren 70 gedwongen te verhuizen. Het District 6 Museum vertelt de verhalen van deze bewoners en wat zich hier precies heeft afgespeeld. Een rondleiding door een oud-bewoner is een aanrader. Ook een excursie naar Robbeneiland moet op je bucketlist tijdens een stedentrip in Kaapstad. Al in 1662 was het eiland in gebruik als gevangenis. Een van zijn beroemdste gevangenen is natuurlijk Nelson Mandela. Tijdens dit bezoek krijg je een indrukwekkende rondleiding door een ex-gevangene langs de cellen en slaapzalen.

Bekijk alle stedentrips Kaapstad (5)