Droomzomer nu met 100,- korting! - De unieke combinatie van sport kijken en vakantie

Vakantie Havana

Dompel je onder in het relaxte Cubaanse ritme tijdens een vakantie in Havana. Een rondreis door Cuba is niet compleet zonder bezoek aan deze bruisende stad! Ontdek de kleurrijke koloniale gebouwen en culturele bezienswaardigheden in Old Havana en bestel een heerlijke mojito in een van de vele gezellige bars. En vergeet ook niet te genieten van de vrolijke Cubaanse muziek en van de warme zon die overal aanwezig is.

Ontdek Old Havana

Tijdens een vakantie in Havana ontdek je een bruisende stad met een rijke geschiedenis. Havana is de hoofdstad van Cuba en is op te delen in drie wijken: Habana Vieja (het oude deel wat ook wel Old Havana wordt genoemd), Centro Habana en Vedado. De meeste historische en culturele bezienswaardigheden vind je in Old Havana. Oude koloniale gebouwen sieren het straatbeeld en typisch Cubaanse oldtimers rijden toeterend door de straten. Struin op je gemak door de verschillende wijken en laat je meevoeren door het relaxte Cubaanse ritme.

Oldtimers en Cubaanse cocktails

Een van de meest opvallende bezienswaardigheden tijdens een vakantie in Havana zijn de oldtimers. Zonder deze vrolijke auto’s zou de stad niet die typisch Cubaanse charme bezitten. Wat verder opvalt is dat er overal muziek is. In alle bars klinken de vrolijke klanken van Cubaanse muziek en op bijna elke straathoek staat wel een bandje te spelen. Die passie voor muziek zie je ook goed terug in het uitgaansleven: Cubanen houden wel van een dansje en een drankje. Neem een voorbeeld aan de locals en dans tot in de vroege uurtjes in een van de hippe clubs. Alleen nog een Mojito erbij en je avond kan niet meer stuk.

Bekijk alle vakanties Havana (12)

Veelgestelde vragen Havana

De best beoordeelde hotels in Havana zijn Memories Miramar Havana, Iberostar Parque Central en Inglaterra

Memories Miramar Havana en Nacional De Cuba zijn hotels in Havana die geschikt zijn voor mindervaliden. 

NH Collection Victoria is een hotel in Havana die in het centrum van Havana ligt. 

De beste reistijd naar Havana is van november tot en met april. Dan is het droge seizoen en valt er dus nauwelijks neerslag. De gemiddelde temperatuur is dan 27 graden. 

Ja, via GoTUI.com kan je meerdere excursies boeken in Havana. Bijvoorbeelde deze Havana by Night excursie.