NIEUW: FAIR TRAVEL - Eerlijk op vakantie met oog voor de toekomst

Vakantie Nedersaksen

Voor een romantisch weekendje weg dichtbij huis of een actieve vakantie in de natuur zit je helemaal goed met een vakantie in Nedersaksen. Deze Duitse deelstaat is niet alleen ontzettend veelzijdig, maar ook nog eens heel erg mooi. Ontdek de culturele bezienswaardigheden van Goslar of trek je wandelschoenen aan en trotseer de Harzer Hexenstieg, een van de mooiste wandelroutes van heel Duitsland.

Veelzijdige vakantie in Nedersaksen

Een vakantie Nedersaksen heeft een heleboel pluspunten. Deze deelstaat in het noorden van Duitsland grenst namelijk aan Nederland en is dus heel makkelijk met de auto te bereiken. Bovendien heeft Nedersaksen voor ieder wat wils. Het afwisselende landschap en de leuke steden maken het een ideale bestemming voor zowel een actieve vakantie in de natuur als een stedentrip of weekendje weg.

Wandelen in de Harz

Actieve vakantiegangers zullen zich geen moment vervelen in Braunlage of Torfhaus. Deze steden liggen in Nationaal Park Harz, een bosrijk natuurgebied dat eindeloos veel mogelijkheden biedt voor sport en recreatie. Je vindt hier uitstekende wandelpaden, bijvoorbeeld de Harzer Hexenstieg, een route van 37 kilometer die in 2008 werd uitgeroepen tot de mooiste wandelroute van Duitsland. Echt een aanrader voor een wandelvakantie in Nedersaksen! En na een actieve wandeling in de buitenlucht kun je in het 4 sterren hotel van TUI heerlijk bijkomen in de sauna.

Gezelligheid in Goslar

Naast een spectaculair landschap beschikt Nedersaksen ook over talloze culturele bezienswaardigheden en schilderachtige vakwerkstadjes. Een echte aanrader is Goslar, een stad aan de voet van de Rammelsberg op ongeveer een half uurtje rijden van het hotel van TUI in Torfhaus. Vooral het marktplein van Goslar is een pareltje. Neem een kijkje bij de barokke Sint-Stefanuskerk en bewonder het klokkenspel waar vier keer per dag een voorstelling wordt gegeven waarbij de geschiedenis van Goslar wordt uitgebeeld.

Bekijk alle vakanties Nedersaksen (16)