NIEUW: FAIR TRAVEL - Eerlijk op vakantie met oog voor de toekomst

Vakantie Traben-Trarbach

Dankzij de groene hellingen vol wijngaarden, de Moezel die zich een weg baant door het landschap en de kleurrijke bezienswaardigheden is Traben-Trarbach een schilderachtige plek. In dit Duitse stadje kun je niet om de populaire Moezelwijn heen. Maar ook niet om de vakwerkhuizen en Jugendstil villa's. En wist je dat Traben-Trarbach een erkend kuuroord is? In de Moseltherme ontspan je in de vele geneeskrachtige baden.

Moezelwijn proeven in kuuroord Traben-Trarbach

Aan de oevers van de Duitse Moezel is het goed toeven tijdens een vakantie Traben-Trarbach. Dit kuurstadje dankt zijn gezicht aan de vakwerkhuizen, glooiende wijngaarden en klinkersstraatjes. Traben-Trarbach heeft dan ook een schilderachtig uiterlijk dat het goed doet op ansichtkaarten en schilderijen. Bij TUI kun je verblijven in een luxe hotel met uitzicht op de Moezel. Tijdens het ontbijt zie je de rivierschepen voorbij varen. Trek vervolgens de wandelschoenen maar aan voor de 5 kilometer lange Traben-Trarbach 'Riesling route'. Groene wijnranken en wijnhuizen waar je van de populaire Moezelwijn proeft passeren de revue. Bijkomen doe je in een van de geneeskrachtige bronnen die Traben-Trarbach rijk is. Bijvoorbeeld de 'Moseltherme' met zijn vele baden en sauna's.

Romantisch stadsbeeld in Traben-Trarbach

Traben-Trarbach heeft zijn romantische uiterlijk mede te danken aan de Jugdenstil panden en Art-Nouveau villa's. Tijdens een stadstour ontdek je deze kleurrijke bouwwerken. Hoogtepunt van de stadswandeling is de Brückenstranke poort. Deze poort lijkt dankzij de ronde torens en gevels een beetje op de ingang van een kasteel. Toch bevindt zich achter de Brückenstranke een brug die over de Moezel spant. Tijdens een vakantie Traben-Trarbach kun je ook 's nachts op verkenning door de stad. Een heuse nachtwacht leid je langs de kronkelstraatjes en vakwerkhuizen die sfeervol verlicht worden. Een onvergetelijke ervaring.

Bekijk alle vakanties Traben-Trarbach (3)