Snelle Boekers Voordelen!
 • Extra korting
 • Niet aanbetalen
 • TUI Vroegboekgarantie
Zwarte Woud

Vakantie Zwarte Woud

 1. Vakantie
 2. Duitsland
 3. Zwarte Woud

Voor sportievelingen is een vakantie Zwarte Woud een goed idee. De helderblauwe meren, de dichte bossen en de fotogenieke stadjes in deze Zuid-Duitse regio laten zich goed lenen voor een actieve ontdekkingstocht. Wat dacht je van kanoën op de Titisee? Of flaneren door middeleeuws Rheinfelden? Bijkomen kan in de spa van Bad Rippoldsau of in het hotel van TUI met een stuk schwarzwalderkirschtorte.

Vakantie Zwarte Woud
 • Sprookjesachtige bossen
 • Watervallen van Triberg
 • Gotische kunst in Freiburg
Bekijk alle vakanties Zwarte Woud (16)
 • Aanbiedingen
 • Voordelig

Aanbieding Zwarte Woud

Voordelig naar de dichte bossen van Zuidwest-Duitsland afreizen waar de vertellingen van de Gebroeders Grimm zich afspelen? Dat kan met een aanbieding naar het Zwarte Woud. Verblijf bijvoorbeeld in een hotel van TUI in het pittoreske Lohr am Main met het 15e eeuwse Lohrer Schloss. Een van de vroegere bewoonsters van dit kasteel, Maria Sophia von Erthal, zou het sprookje over Sneeuwwitje hebben geïnspireerd. Wandelen en fietsen in dit grote bosrijke gebied behoort ook zeker tot de mogelijkheden: met 23.000 kilometer aan wandel- en fietsroutes langs meren, watervallen, bergtoppen en groene weides raak je niet snel uitkeken tijdens een actieve vakantie. Bezoek bijvoorbeeld de watervallen van Triberg, de hoogste watervallen van Duitsland. Het Zwarte Woud is ook de ideale plek om na een drukke dag volledig te ontspannen dankzij de verschillende kuuroorden. Tijdens een verblijf in Bad Dürrheim kun je de thermen van ‘Solemar’ bezoeken of in uw eigen hotel de wellness induiken.

Goedkope vakantie Zwarte Woud

Tijdens een goedkope vakantie in het Zwarte Woud krijg je zeker waar voor je geld. Dé trekpleister van deze regio in Zuid-Duitsland is namelijk de - meestal - gratis toegankelijke natuur. Zo ver het oog reikt strekken de bossen en heuvels zich uit. Trek de wandelschoenen dus maar aan en ontdek de watervallen bij Bad Rippoldsau-Schapbach of de bossen rondom Triberg. Dit laatste dorp is overigens ook een goede plek om een traditionele koekoeksklok aan te schaffen. Leuk als aandenken! Overal waar je komt in het Zwarte Woud valt de gastvrijheid op. Vaak staat de koffie met Schwarzwälder Kirschtorte al klaar. Natuurlijk overnacht je hier in een voordelige accommodatie van TUI. Onze hotels, vakantieparken én appartementen zijn de ideale uitvalsbasis voor elke vakantie in het Zwarte Woud.

Bekijk alle voordelige vakanties Zwarte Woud (16)

Een actieve vakantie in het Zwarte Woud

In het zuiden van Duitsland ligt een ongerepte, groene regio die ideaal is voor een actieve vakantie. Het Zwarte Woud kent diepe bossen met glooiende paden, pittoreske stadjes uit de middeleeuwen en helderblauwe meren die omringd worden door naaldbomen. De frisse lucht die er heerst maakt een vakantie Zwarte Woud extra gezond. TUI heeft een ruim aanbod hotels en appartementen in het Zwarte Woud die je gemakkelijk met eigen auto kunt bereiken. Nu alleen nog een bestemming kiezen. Wij helpen je vast op weg.

Badderen tussen de bossen

Vanwege de ligging aan zowel de bosrand als aan de Wolf rivier is Bad Rippoldsau-Schapbach de perfecte bestemming voor natuurliefhebbers. Na het smullen van versgebakken kaiserbroodjes in het hotel van TUI kun je met de fiets of al wandelend alle kanten op. Volg de rivier bijvoorbeeld naar de Burgbachwasserfall die vanaf een hoogte van 32 meter naar beneden stort. Of wandel tijdens de vakantie Zwarte Woud in de richting van de dorpskern van Bad Rippoldsau waar het goed toeven is in de spa. Badderen in warmwaterbaden met uitzicht op de groene bossen zorgt voor heel wat romantische momenten.

Waterpret op de Titisee

Over water gesproken; watersporters kunnen tijdens een vakantie Zwarte Woud verblijven aan de Titisee. Het helderblauwe meer laat zich goed lenen voor kanotochten, zeilavonturen en zwemsessies. Het uitzicht op de naaldbossen maakt het plaatje compleet. En wist je dat er van de lucht rondom de Titisee beweerd wordt dat het een heilzame werking heeft? Goed in- en uitademen dus. In het hotel van TUI kun je ’s avonds bijkomen onder genot van een Bragele mit Bibbelskas (gebakken aardappels met hüttenkäse) en een schwarzwalderkirschtorte na. Dat wordt smullen!

Het pittoreske Rheinfelden

Mensen die ooit in het Zwarte Woud zijn geweest weten dat de bossen historische kastelen en burchten herbergen. Maar ook de pittoreske stadjes uit de middeleeuwen ontbreken niet. Bij TUI kun je tijdens de vakantie Zwarte Woud verblijven in zo’n stad. In Rheinfelden om precies te zijn. Dankzij de kronkelige straten, de pastelkleurige huizen met fleurige bloemen en de gezellige marktpleinen schiet je in Rheinfelden fotogenieke vakantiefoto’s. Zie je jezelf al op het terras zitten met een verfrissend glas bier genietend van de omgeving? Al is een boottocht over de Rijn ook zo gemaakt.

Bekijk alle vakanties Zwarte Woud (16)