Hier kun je nu naar toe met het vliegtuig of de auto. Nu tot 100,- extra korting!

Vakantie Waldmünchen

Beleeft de cultuur en natuur van Beieren tijdens een vakantie in Waldmünchen. ’s Morgens wandel je vanuit een hotel van TUI zo in het levendige centrum vol herenhuizen. Geniet vanuit de toren van de Sint Stephen Kerk van het uitzicht op de stad en de bergachtige omgeving. Of neem een duik in het naburige recreatiemeer de Perlsee. Daar kun je ook gelijk een proeven van een traditionele Beierse maaltijd. Terwijl je de volgende vakantiedag een wandeling maakt in de bossen van buurland Tsjechië!

De Beierse cultuur beleven in Waldmünchen

Tussen bergen, dichte bossen en sprankelende meren ligt in de Zuid-Duitse deelstaat Beieren het levendige stadje Waldmünchen. Smetteloze herenhuizen in zachte pastelkleuren, waarvan sommige met een markant boerendak, steken fel af tegen de groene achtergrond van de weiden en heuvels. Vanuit het familievriendelijke hotel van TUI in Waldmünchen kun je binnen no time een wandeling maken door het sympathieke centrum. Vanuit de toren van de Sint Stephan Kerk heb je een prachtig uitzicht over de stad en de omgeving. De kleurige huizen, de kerken met hun bolle torens en de glooiende bergen met bossen vormen een harmonieus geheel. Op het Marktplatz, het centrale plein van Waldmünchen, proef je de hele zomer door van de traditionele Beierse cultuur. Je kunt onder het genot van een (groot) glas bier niet alleen van de Beierse volksmuziek genieten, ook jazz en pop zijn ruimschoots vertegenwoordigd tijdens de Kultursommer am Marktplatz. Een aanrader voor de zomermaanden is de jaarlijks terugkerende toneeluitvoering van de belegering in 1742 van Waldmünchen. Deze wordt van juli tot en met augustus regelmatig opgevoerd. In het openlucht theater wordt deze romantische tragedie onder de nachtelijke hemel opgevoerd met hulp van 300 figuranten! Tijdens een vakantie in Waldmunchen is de stad en zijn aantrekkelijke cultuur binnen handbereik vanuit het centraal gelegen hotel van TUI.

Natuur en rust in Waldmünchen

De bergen en bossen van Waldmünchen lenen zich het hele jaar rond heel goed voor wandelingen en fietstochten. Tijdens een wandeling met een ervaren gids leer je meer over de geschiedenis en de natuur van het gebied. Zo sta je vanuit Waldmünchen zo in het nabijgelegen buurland Tsjechië, dat op nog geen 10 kilometer van Waldmünchen ligt. Het grensgebied vormt een groot natuurpark waar je eindeloos kunt ronddwalen. Verder landinwaarts is het een aanrader om een bezoek te brengen aan de stad Pilsen, waar je de brouwerij Pilsner Urquell kunt bezoeken; de oorspronkelijke brouwerij waar voor pils is ontstaan. Of maak na het All Inclusive ontbijt een rondje om de Perlsee. Het meer bevindt zich op wandelafstand van het luxe hotel van TUI. Neem zwemkleding mee, want op het strand aan het meer is het goed toeven. Lekker ronddobberend in een fietsboot heb je uitzicht over de groene bergen. Je kunt er ook terecht voor een goede Beierse maaltijd in een van de restaurants. Opvallend zijn de rust en de ruimte rond Waldmünchen; echt een plek om helemaal tot jezelf te komen.

Bekijk alle vakanties Waldmünchen (1)