Hier kun je nu naar toe met het vliegtuig of de auto. Nu tot 100,- extra korting!

Vakantie Brandenburg

Op slechts een paar uurtjes rijden van Nederland ligt Brandenburg. Deze Duitse deelstaat bestaat voor maar liefst een derde uit beschermd natuurgebied en heeft veel interessante bezienswaardigheden. Bezoek bijvoorbeeld de fraaie hoofdstad Potsdam en slenter door de schilderachtige straatjes langs de rivier Havel. Liever de natuur in? Ontdek met de fiets de vele natuurgebieden en parken van Brandenburg. Een vakantie in Brandenburg ist supertoll!

Populaire bestemmingen

Een actieve vakantie in Brandenburg

Het Duitse Brandenburg wordt regelmatig met Finland vergeleken vanwege zijn rijke natuur en vele meren. Ongeveer een derde van het gebied is beschermd natuurgebied. Er zijn veel manieren om het natuurschoon van Brandenburg te verkennen. Huur bijvoorbeeld een kano en verken de wateren van het Spreewald. Wellicht spot je enkele van de 18.000 dier- en plantensoorten die hier voorkomen. Met duizenden meren en de rivier de Havel is Brandenburg een geweldige bestemming liefhebbers van een actieve vakantie? Fietsen en wandelen kan ook goed in deze Duitse deelstaat. Het vlakke landschap herbergt ruim 5,000 kilometer aan fietspaden. Een van de langste en meest spectaculaire fietsroutes is de Tour de Brandenburg. Je kunt een deel van deze lange route fietsen en onderweg je ogen de kost geven aan de vele kastelen, kerken, marktpleinen en natuurgebieden.

Pittoresk Potsdam

Een vakantie in Brandenburg is niet compleet zonder een bezoek te brengen aan de sfeervolle hoofdstad Potsdam. Bezienswaardigheden die je niet wilt missen zijn Slot Sanssouci, het indrukwekkende paleis van Frederik de Grote dat stamt uit de 18e eeuw, en de historische Neuer Markt in het stadscentrum. Goed om te weten: de meeste paleizen en tuinen in Potsdam zijn makkelijk in één dag te bezoeken. Potsdam is ook een leuke bestemming voor een fietsvakantie, aangezien alle bezienswaardigheden prima per fiets te bereiken zijn. Vakantie met de kinderen? Dan is een verblijf in het Tropical Islands Resort zeker een aanrader. Bij dit exotische waterpark op slechts een uurtje rijden van Potsdam ben je verzekerd van een heleboel waterpret met het hele gezin tijdens deze vakantie in Duitsland!

Bekijk alle vakanties Brandenburg (5)