VERSOEPELDE OMRUILGARANTIE: Geldig op huidige én nieuwe boekingen
Ardèche

Vakantie Ardèche

  1. Vakantie
  2. Frankrijk
  3. Ardèche

Waan je tijdens een vakantie in de Ardèche in een decor van lage bergen, wijngaarden en rivieren en struin over de streekmarkten in de kleine dorpjes voor een culinaire ervaring. Het departement in het zuidoosten van Frankrijk is door het afwisselende landschap de plek voor een actieve vakantie in de natuur. Aanschouw de bekende Pont d’Arc tijdens een kanotocht over de Ardèche rivier om hierna streekproducten te proeven op de avondmarkt van Joyeuse.

Goedkope vakantie Ardèche

Het is betoverend om te zien hoe de rivier de Ardèche kronkelt door de beboste kalksteenkloven in het gelijknamige departement in de Franse regio Rhône-Alpes. Tal van 'cadeautjes' van Moeder Natuur liggen hier voor het oprapen, die je kunt bezoeken en bewonderen zonder er iets voor te betalen. Een van de bekendste bezienswaardigheden is hier de Pont d’Arc, een indrukwekkende en natuurlijke boogbrug over rivier de Ardèche. Er is een klein pad naar de voet van de boog waar een uitzichtpunt is. Onbetaalbaar en zeker de moeite waard tijdens een goedkope vakantie in de Ardèche. Ook voor een goedkope overnachting of verblijfplaats in de Ardèche kun je bij TUI prima terecht op diverse familiecampings, vakantieparken en hotels.

Bekijk alle voordelige vakanties Ardèche (6)

Autovakantie naar de zonnige Ardèche

Spectaculaire bergpassen met slingerende rivieren tussen de metershoge witte bergwanden bekleed met groen en kleine dorpjes met historische sfeer. De Ardèche in het zuidoosten van Frankrijk is dankzij het afwisselende landschap dé plek voor een actieve vakantie in de natuur. Grote pluspunten zijn ook de vele zonuren en de relatief korte afstand van Nederland. In circa 11 uur rijd je naar ons hotel in Vals-les-Bains of campings in Joyeuse en Laurac-en-Vivarais. Tijdens een autovakantie maak je al rijdend door oude stadjes en dorpjes, langs een prachtig natuurdecor van lage bergen, bossen, uitgestrekte wijngaarden en rivieren, kennis met de veelzijdigheid van de Ardèche. Even stoppen onderweg? Een van de mooiste dorpjes in de omgeving is het middeleeuwse Balazuc dat op steile rotsen ligt waar je zeker even doorheen moet wandelen. Dit dorpje ligt op de route naar de camping van TUI in Joyeuse.

Kanoën naar de Pont d’Arc

Een van de bekendste bezienswaardigheden waar je niet omheen kunt tijdens een vakantie in de Ardèche is de Gorges de l'Ardèche. Door deze kloof met hoge rotspartijen van kalksteen slingert de rivier de Ardèche. De perfecte plek voor een uitdagende kano- of rafttocht. Onderweg kijk je je ogen uit en kom je langs de beroemde Pont d’Arc. Maar voordat je onder deze natuurlijke boogbrug over de rivier de Ardèche door kanoet, kun je nog even aanmeren op het kleine strandje om wat vakantiefoto’s te maken. Ook leuk: niet ver van de Pont d’Arc vandaan vind je een aantal grotten, waaronder de druipsteengrot Aven d’Orgnac, waar je stalagmieten en stalactieten kunt bewonderen.

Rondje markt in de Ardèche

Typerend voor de Ardèche zijn ook de vele markten waar onder andere ambachtelijke streekproducten als kastanjes, Ardèche ham en baguette Ardéchoise worden verkocht. Elke dag is er wel ergens een Provençaalse markt in de omgeving te vinden. Een aanrader is de markt in Joyeuse, vlak bij de camping van TUI gelegen. Niets is leuker om heerlijk rond te slenteren langs kramen vol verse lokale producten. Wil je meer weten over het streekproduct de kastanje? Ga dan naar het Kastanjemuseum waar het verhaal van de broodboom wordt verteld, of ga naar het nabijgelegen Vals-les-Bains waar ze bier maken van kastanjes.

Bekijk alle vakanties Ardèche (6)