Hier kun je nu naar toe met het vliegtuig of de auto. Nu tot 100,- extra korting!

Vakantie Champagne-Ardenne

Een lang weekend naar Frankrijk? Overweeg dan eens een vakantie naar Champagne-Ardenne! Deze streek ligt vlak bij Nederland en leent zich dankzij het prachtige heuvel- en boslandschap uitstekend voor een fietsvakantie. Bezoek in Champagne-Ardenne ook beslist de ondergrondse champagnekelders in Reims om de welbekende kwaliteitschampagnes te proeven. Santé!

Vakantie Champagne-Ardenne
Bekijk alle vakanties Champagne-Ardenne (6)

Fijnproeven in Champagne-Ardenne

Tijdens een vakantie in Champagne-Ardenne vind je de ideale mix van natuur, cultuur, lekker eten en…champagne natuurlijk! Als je de naam van deze Franse streek hoort, denk je toch meteen aan het geluid van ontkurkende flessen… Bezoek tijdens een vakantie of weekendje in Champagne-Ardenne één van de vele champagnehuizen om deze streek te proeven. Ook zeker doen: plan een excursie naar de welbekende champagnekelders in Reims. Onder deze stad bevindt zich namelijk een stelsel van 250 kilometer aan kelders en tunnels die exclusief gewijd zijn aan champagne. Naast dat je ziet hoe en waar de beroemde mousserende wijnen gemaakt worden, mag er ook geproefd worden. Santé!

En als je toch in Reims bent, combineer het fijnproeven dan met een bezoek aan bezienswaardigheden als de kathedraal van Notre Dame, de Basiliek, het Abdijmuseum van Saint Remi en het Paleis van Tau. Je kijkt je ogen uit tijdens een stedentrip in Reims.

Fietsen in Champagne-Ardennen

Het landschap van de Champagne-Ardenne is prachtig groen en heuvelachtig. Perfect voor een wandelvakantie in Frankrijk. Ga je liever fietsen? Dan kun je je uitleven op een 150 kilometer lange route langs het grootste stuwmeer van Europa: Lac du Der. Of vertrek vanaf de camping in Thonnance les Moulins richting de tuinen van Thonnance les Joinville. Geurende rozen en idyllische doorkijkjes bij de watermolen gegarandeerd! Hierna is het tijd om te genieten van culinaire hoogstandjes. In de sfeervolle restaurants in Champagne-Ardennen zul je je verbazen over de hoogstaande gastronomie van deze streek: wild van het seizoen en heerlijke jambon d’ardenne. Op sommige plekken serveert men zelfs gerechten met champagne erin, zoals poulet au champagne. Kortom, een culinair spektakel!

TUI heeft in Champagne-Ardennen een gevarieerd aanbod aan accommodaties. Van een gezellige camping in de Franse Ardennen in Les Mazures tot een luxe 4 sterren hotel in Sedan, gevestigd in een middeleeuws kasteel. Waar vier jij je vakantie in de Champagne-Ardenne?

Bekijk alle vakanties Champagne-Ardenne (6)