Hier kun je nu naar toe met het vliegtuig of de auto. Nu tot 100,- extra korting!

Vakantie Vienne Le Chateau

Champagne s’il vous plait! Tijdens je vakantie in Vienne le Chateau wissel je cultuur en natuur af met een middagje bij het zwembad. In de omgeving zijn de overblijfselen van de slag om de Marne uit de Eerste Wereldoorlog heel indrukwekkend. Luchtiger en indrukwekkend op hun eigen manier is een bezoek aan de verschillende wijngaarden aan de ‘Route Touristique du Champagne’. Een flesje mee voor thuis of op de hotelkamer? Santé!

Vakantie Vienne Le Chateau

Vienne le Chateau: indrukwekkende historie

Tijdens je vakantie in Vienne le Chateau kun je niet om de herinnering van de Eerste Wereldoorlog heen. Vienne le Chateau lag in de frontlinie van de 'slag om de Marne', en dat is te zien. Op een kleine 20 minuten rijden vanaf het hotel van TUI sta je bij de loopgraven van La Main de Massiges en in het soldatenkamp Vallée Moreau. Verderop, bij de oorlogsbegraafplaats van Ossuaire de la Gruerie liggen 10.000 onbekende Franse soldaten. Een indrukwekkende plek van betekenis. Wandel door het bos en sluit de indrukwekkende dag af met een glas wijn bij het binnenbad van het hotel van TUI in Vienne le Chateau.

Route Touristique du Champagne

De regio Marne, staat bekend om de rijke wijnbouw. Hier bevindt zich de ‘Route Touristique du Champagne’. Volg je de route, dan bezoek je tijdens je autovakantie eenvoudig een van de vele wijnboeren. Bij het plaatsje Champillon, op een uur rijden is vanaf het hotel van TUI, tuur je over de wijngaarden van Côte des Blancs. De naam betekent witte kust, doordat de wijnranken hier op een heuvelrug van krijt en kalksteen groeien. In Côte des Blancs wordt met name Pinot Meunier en Chardonnay geproduceerd. Hierna kun je doorrijden naar Sainte-Ménehould, waar Dom Pérignon, de uitvinder van champagne, is geboren. Wat is er nu lekkerder dan een glas champagne in de streek waar het vandaan komt? Santé!