Snelle Boekers Voordelen!
  • Extra korting
  • Niet aanbetalen
  • TUI Vroegboekgarantie
Hautes-Pyrénées

Vakantie Hautes-Pyrénées

  1. Vakantie
  2. Frankrijk
  3. Hautes-Pyrénées

Een vakantie in de Hautes-Pyrénées vier je in een indrukwekkende decor van hoge bergen, dichte bossen en heilige steden. De Hautes-Pyrénées ligt in het zuiden van Frankrijk tegen de grens met Spanje. Verblijf met TUI op een vakantiepark in Loudenvielle en fiets de majestueuze Col de Peyresourde op. Of ontspan aan het meer van Génos-Loudenvielle. Culturele schatten bekijken doe je in het bedevaartsoord Lourdes.

Vakantie Hautes-Pyrénées
Bekijk alle vakanties Hautes-Pyrénées (1)

Populaire bestemmingen

Loudenvielle(1) Loudenvielle

Appartement Hautes-Pyrénées

Het Franse departement Hautes-Pyrénées ligt tegen de Spaanse grens aan, in het ruige, groene bergmassief van de Pyreneeën. Tijdens een vakantie in een appartement in Hautes-Pyrénées verblijft u in Lourdes. Door de centrale ligging van deze stad kun je verschillende kanten op tijdens een autovakantie van TUI, maar Lourdes zelf is een goed begin. Dit grootste katholieke bedevaartsoord dankt zijn bekendheid aan de verschijning van de Heilige Maagd Maria aan een 14-jarig meisje in 1858. Wandel naar de bekendste bezienswaardigheden zoals de gigantische Basiliek van de Onbevlekte Ontvangenis uit 1873, de grot waar Maria aan Bernadette Soubirous verscheen en de onder- en bovengrondse kapellen. Liever de natuur induiken? In de groene, rotsachtige omgeving rondom Lourdes kun je wandelen, mountainbiken of paardrijden langs beekjes en groene weiden of het Lac de Lourdes. Of ga een avontuurlijk ‘canyoning’ tocht aan op zijriviertjes van de grote rivier Gave de Pau. Bij terugkomst kunt u zo aanschuiven voor het diner in uw All Inclusive appartement.

Het ongerepte decor van de Hautes-Pyrénées

In het zuiden van Frankrijk vormen de Hautes-Pyrénées het ideale decor voor een actieve vakantie. Hoge bergtoppen, diepblauwe meren en dichte bossen geven dit gebied aan de grens met Spanje zijn gezicht. Bij TUI kun je tijdens een vakantie Hautes-Pyrénées verblijven op een vakantiepark in het bergdorp Loudenvielle. Neem de fiets mee om de majestueuze Col de Peyresourde te beklimmen of trek de wandelschoenen aan voor een tocht naar het meer van Génos-Loudenvielle. Bij dit bergmeer kun je niet alleen ontspannen onder de zon, maar ook allerlei watersporten beoefenen. Zeilen en kanoën zijn maar een paar opties.

Op ontdekking in de ‘Pelgrimsstad’ Lourdes

Wist je dat ook het beroemde bedevaartsoord Lourdes in de Hautes-Pyrénées ligt? Cultuurliefhebbers kunnen de pelgrims achterna en tijdens een vakantie Hautes-Pyrénées in Lourdes overnachten in een hotel. Woon in het centrum van Lourdes een sacrament- of lichtprocessie bij en aanschouw de vele Mariabeelden, rozenkransen en kruisbeelden. Ook als je niet gelovig bent zijn de heiligdommen van Lourdes indrukwekkend om te zien. Vooral de Grot van Massabielle en de Basiliek van de Onbevlekte Ontvangenis zijn erg populair. Bijkomen doe je net buiten Lourdes in het kuuroord Bagnères-de-Luchon. Tijdens het badderen in de heilzame bronnen kom je echt tot rust.

Bekijk alle vakanties Hautes-Pyrénées (1)