Snelle Boekers Voordelen!
  • Extra korting
  • Niet aanbetalen
  • TUI Vroegboekgarantie
Landes

Vakantie Landes

  1. Vakantie
  2. Frankrijk
  3. Landes

Nog nooit op een surfplank gestaan? Tijdens een vakantie in het Zuid-Franse surfparadijs Landes zijn er genoeg surfscholen waar je rustig kunt oefenen, voor je zelf de hoge golven van de Atlantische Oceaan trotseert. Maar je kunt tijdens een vakantie in Zuid-Frankrijk natuurlijk ook op zoek naar eekhoorntjes in het Forêt des Landes tijdens een actieve wandeling. Waar het in de schaduw van de vele pijnbomen áltijd lekker ruikt. Bienvenue à Landes!

  • Appartement
  • Vakantiehuis

Appartement Landes

Wie een strandvakantie aan de Franse Atlantische Kust wil combineren met natuur zit goed in een appartement in de Landes. Dit departement maakt deel uit van de regio Aquitaine en kent enorm grote naaldwouden en een prachtige kuststreek langs de Atlantische Oceaan.
Aan deze kust vind je verschillende badplaatsen, waaronder de bekende surfspot Mimizan. Vanaf het appartement van TUI ben je zo op het zandstrand Plage Sud. Misschien springt u ook op de surfplank? 's Avonds is het groot feest in Mimizan: aan de boulevard vind je vele gezellige kroegen en discotheken waar je tot in de kleine uurtjes kunt feesten.

Een andere fraaie plaats waar je direct aan het strand kunt verblijven in de Landes is Capbreton. In het centrum van deze Franse havenstad vind je de belangrijkste bezienswaardigheden, waaronder de Église St-Nicolas met een voormalige vuurtoren.

Eenmaal terug in het appartement in Capbreton is de keus aan u: zelf kokkerellen in de keuken of uit eten in een van de restaurants in het centrum?

 

Bekijk alle appartementen Landes (5)

Vakantiehuis Landes

Het Franse departement Landes is een divers gebied in de streek Aquitaine met onder andere lange zandstranden waar je goede surfmogelijkheden hebt. Vanuit het vakantiehuis van TUI in Landes, gelegen in het dorp Moliets, ben je slechts 2 kilometer van het strand verwijderd. Bent u op familievakantie? De vakantievilla’s in Landes bieden ruimte voor 10 personen, dus plek genoeg voor het hele gezin! Zorg wel dat u tijdens uw strandvakantie met de kids gaat zwemmen op de aangewezen stukken, want de stroming kan soms erg sterk zijn. Moliets wordt niet voor niets een van de beste surfspots van Frankrijk genoemd! Bent u meer een natuurmens? De rijke natuur begint waar het strand van Moliets ophoudt. In een lange strook wandel je tussen de weelderige planten en bloemen van het natuurreservaat Courant d’Huchet richting het Étang de Leon. Ook strak-gemaaide gazons vind je in deze Franse badplaats. Op de 27-holes golfbaan ‘Golf de Moliets’ sla je een balletje in een groene setting van pijnbomen.

Spetterende vakantie Landes

In het zonnige zuidwesten van Frankrijk ligt het departement Landes. Direct aan de Atlantische kust. Waar je tijdens een vakantie in Landes van de hoge golven van de Atlantische Oceaan kunt genieten. Landes is namelijk ideaal voor surfliefhebbers. Vanuit een appartement in Mimizan, of een camping in Biscarosse van TUI, sta je tijdens een vakantie in Zuid-Frankrijk zo op het Plage de Biscarosse. Dé plek om met je surfplank de golven te trotseren. Nog niet zo zeker op je surfplank? Dan kun je natuurlijk ook eerst lessen nemen bij een van de vele surfscholen in Biscarosse. Of gewoon lekker toekijken vanaf het lange, gouden zandstrand en zo nu en dan een verkoelende duik in de Atlantische Oceaan nemen.

Wandelvakantie in Frankrijk

Niet alleen de golven van de Atlantische Oceaan, ook de natuurgebieden van Landes zijn een goede reden om een vakantie naar Landes te boeken. Een groot deel van het departement wordt namelijk gedomineerd door het Forêt des Landes, een van de grootste pijnboombossen van Europa. Wat is het hier mooi, en wat ruikt het lekker! Trek je wandelschoenen aan en geniet hier tijdens een actieve vakantie in Frankrijk van de schaduw op een warme dag. Wie het eerst een eekhoorntje ziet!

Bekijk alle vakanties Landes (9)