COVID CARE SERVICE: Ontspannen op vakantie met TUI
Lotharingen

Vakantie Lotharingen

  1. Vakantie
  2. Frankrijk
  3. Lotharingen

Een vakantie Lotharingen? Een vakantie in Lorraine zul je bedoelen! Zo wordt deze Franse regio in het noordoosten van Frankrijk namelijk genoemd door de Fransen. Bezoek vanuit het verblijf in Pont à Mousson Cedex de belangrijkste steden Metz en Nancy met prachtige historische gebouwen. Of trek bij de stad Gérardmer de natuur van de Vogezen in en ontdek de parel van deze stad.

Quiche Lorraine proeven in Lotharingen

Of je nu gehoord hebt van Lotharingen of Lorraine, voor de schitterende locatie van deze plaats maakt dat niets uit. De regio Lotharingen ligt in de noordoostelijke hoek van Frankrijk en grenst aan Duitsland en Luxemburg. Deze regio van Frankrijk bestaat voornamelijk uit boerenland, natuurparken en uitgestrekte weidevelden waar de rivieren de Maas en de Moezel doorheen stromen. Lotharingen, bij de Fransen beter bekend als Lorraine, is wereldwijd geroemd om zijn quiche Lorraine met spekjes en ui. Tijdens een vakantie in deze streek is het zeker een must om dit typische streekgerecht te proeven. Doe dat bijvoorbeeld in de hoofdstad Metz, dat aan de oever van de Moezel ligt. In deze stad is ook een gotische kerk te bewonderen, de Cathédrale St-Etienne, met kenmerkende glas-in-loodramen. ‘s Avonds is de kathedraal nog mooier wanneer het verlicht is en de kleurrijke ramen nog beter opvallen. Deze stad ligt boven het hotel van TUI in Pont à Mousson Cedex op ongeveer een half uur rijden.

De parel van het Gérardmer

Een andere mooie stad dat op ongeveer een half uurtje rijden ligt van Pont à Mousson Cedex is de voormalige hoofdstad Nancy aan de rivier de Meurthe. Deze stad met zijn elegante pleinen en mooie huizen herbergt nog veel klassieke elementen uit de 18e eeuw. Naast culturele elementen kun je tijdens een vakantie in Lotharingen ook de natuur in trekken. Zo liggen de uitgestrekte bossen en de heuvels van Vogezen vlakbij het hotel van TUI in de stad Gérardmer. Het Gérardmer wordt ook wel de parel van de Vogezen genoemd doordat het meer in de vallei lijkt te schitteren als een parel tussen de bergen. Omringd door bergen en bossen beleef je hier een vakantie middenin de natuur. En dat allemaal op slechts 350 meter afstand van het hotel in Gérardmer. Genoeg mogelijkheden om op ontdekkingstocht te gaan!

Bekijk alle vakanties Lotharingen (3)