Snelle Boekers Voordelen!
  • Extra korting
  • Niet aanbetalen
  • TUI Vroegboekgarantie
Noordzeekust

Vakantie Noordzeekust

  1. Vakantie
  2. België
  3. Noordzeekust

Een prachtig kustgebied met een breed zandstrand, duinen, natuurparken en gezellige plaatsen. Dat is de Belgische Noordzeekust! Hier geniet je van de frisse en gezonde zeelucht. Maak een duinwandeling of waai uit op het strand. Verken natuurreservaat de IJzermonding op de fiets. Of ontdek bezienswaardigheden als het Belfort met een tochtje over de Brugse reien tijdens een vakantie aan de Noordzeekust.

Appartement Noordzeekust

Vlak bij Nederland, rustgevende duingebieden, de Noordzee en bruisende badplaatsen zoals Brugge en Oostende: dat is een vakantie aan de Belgische Noordzeekust in een notendop. Daar waar veel badplaatsen aan de kust het moeten hebben van het strand is Oostende een bestemming met zowel een bruisend stadsleven als het goede van de Noordzee.

Vanaf het appartement aan de Noordzeekust kun je alle kanten op: het strand op en uitwaaien aan de Vlaamse kust om te ontspannen in de sauna, of kijk eens verder dan de dijk en bezoek het vijfhoekige Fort Napoleon; een van de bekendste bezienswaardigheden van de stad. Het fort beschikt over een heerlijk zonneterras waar het goed vertoeven is.

Op vakantie met kinderen? Vanuit het appartement in Oostende ben je zo bij het nabijgelegen themapark Plopsaland De Panne. Terug in het appartement aan de Noordzeekust geniet je ’s avonds van een zelfgemaakte maaltijd. Wel zo voordelig tijdens een familievakantie in België.

Cultuur snuiven aan de Noordzeekust

Zin in lange wandelingen over het strand of in de duinen, uitwaaien aan de Noordzee en cultuur snuiven in bruisende Belgische badplaatsen en steden? Pak dan de auto voor een vakantie aan de Noordzeekust, bekend om de prachtige brede stranden, met daarachter een gebied vol duinen en bossen. Je kunt ook gemakkelijk met de trein naar de Noordzeekust reizen voor een heerlijk ontspannen vakantie met een vleugje cultuur in plaatsen als Nieuwpoort, Westende of de historische stad Brugge. Wandel vanuit de hotels van TUI in Brugge zo de Grote Markt op, waar de middeleeuwse toren het Belfort domineert. Neem een kijkje bij bezienswaardigheden als het Diamantmuseum en het Begijnhof. Of bewonder de stad vanaf het water met een tochtje op de Brugse reien (kleine kanaaltjes). Tijdens een stedentrip in de wereldhoofdstad van de chocolade, mag een bezoek aan het Chocolademuseum niet ontbreken.

Sportieve en recreatieve activiteiten aan de Noordzeekust

De Belgische Noordzeekust biedt, met zijn bijna 70 kilometer lange kuststrook, een waaier aan sportieve en recreatieve activiteiten als wandelen, fietsen of zeilen. Ook de natuurgebieden rondom de kust zijn het bezoeken waard. Huur bij de camping van TUI in Nieuwpoort een fiets en ontdek de natuurpracht van de IJzermonding. Dit natuurreservaat bestaat uit strand, duinen, schorren en (water)vogels die er foerageren en broeden. Laat je via een uitgebreid netwerk van fiets- en wandelpaden leiden naar diverse uitkijkpunten. Wie weet spot je hier zelfs wel zeehonden voordat ze kopje onder gaan in het water van de Noordzee. Tip: aan de kust verplaats je je ook gemakkelijk met de kusttram. Goedkoop en erg handig!

 

Bekijk alle vakanties Noordzeekust (17)