VERSOEPELDE OMRUILGARANTIE: Geldig op huidige én nieuwe boekingen
Moriani Plage

Vakantie Moriani Plage

  1. Vakantie
  2. Frankrijk
  3. Corsica
  4. Moriani Plage

Aan de oostkust van het Franse eiland Corsica ligt de badplaats Moriani Plage. Het dorpje staat bekend om zijn geleidelijk aflopende zandstrand, met uitzicht op de Genuese toren van Padulella uit de 16e eeuw. Hier geniet je onder de Franse ‘soleil’ om een kleurtje op te doen of stap in de auto om de omgeving te verkennen. Wandelaars zullen genieten van de wandelroute Mare a Mare Nord, die je mee over het bergachtige eiland naar de westkust neemt.

Appartement Moriani Plage

De badplaats Moriani Plage, gelegen op het Franse eiland Corsica, is vanwege de langzaam aflopende zandstranden in de Middellandse Zee de ideale plek voor een strandvakantie met kinderen. Het appartement in Moriani Plage bevindt zich op loopafstand van het strand, dus een drankje tijdens het zonnen is zo gehaald. Voor wie niet zo'n liefhebber is van het zoute water van de zee, kan terecht in het buitenzwembad van het appartement van TUI. 

Voor een actieve vakantie op Corsica zit je in Moriani Plage ook goed, want vanuit het appartement van TUI loop je zo de achterliggende bergen en heuvels van het Castagniccia natuurgebied binnen. Dit natuurgebied staat vooral bekend om zijn vele kastanjebomen en het is dan ook niet raar dat Castagna letterlijk 'kastanje' betekent. Het bosrijke gebied wordt afgewisseld met schilderachtige dorpjes, zoals La Porta, waar veelal ruïnes van middeleeuwse paleizen en kerkjes te bewonderen zijn.

Bekijk alle appartementen Moriani Plage (1)

Moriani Plage: strand op z’n Corsicaans

Een charmante badplaats gelegen aan een breed zandstrand. ’Bienvenue’ in Moriani Plage, aan de oostkust van het Franse eiland Corsica. Het geleidelijk aflopende zandstrand is een van de populairste stranden aan de oostkust van het eiland en geschikt voor een ontspannen strandvakantie met het hele gezin. Vanuit het appartement van TUI loop je er zo naartoe. Vanaf het strand kun je de Genuese toren van Padulella zien liggen. Aan het eind van de 16e eeuw werden rondom de kust van Corsica diverse torens gebouwd om aanvallen van Barbarijse piraten mee af te weren. Daarvan zijn er vandaag de dag circa 60 overeind gebleven. “Wauw”! Wát een uitzicht over de Middellandse Zee heb je hier.

De Mare a Mare Nord wandelroute

Tijdens de vakantie in Moriani Plage verblijf je op slechts 500 meter van het knusse centrum, met diverse winkeltjes en typisch Corsicaanse restaurants. Op dinsdagochtend is het markt en vind je er kraampjes met regionale specialiteiten. Tijd voor een rode Nielluccio wijn met een stuk Brocciu of Venaco kaas om je echt even een Corsicaan te voelen? Wie van wandelen houdt kan genieten van de Mare a Mare Nord hike- en wandelroute. Deze route loopt dwars door het bergachtige eiland richting de westkust, langs imposante rotsformaties, bergen en bossen met olijfbomen. De route is opgedeeld in 10 delen waarbij ieder deel zo’n 4 tot 6 uur wandelen betekent.

Bekijk alle vakanties Moriani Plage (1)