NIEUW: FAIR TRAVEL - Eerlijk op vakantie met oog voor de toekomst

Vakantie Calvi

Laat je betoveren door de indrukwekkende natuur en het heerlijke strand tijdens een vakantie Calvi, een authentiek kustplaatsje in het noordwesten van het Franse eiland Corsica. Bewonder de indrukwekkende rotspartijen langs de kust en vergaap je aan de culturele en historische bezienswaardigheden in het centrum zoals de 15e eeuwse citadel. Ontspannen doe je op een van de vele terrasjes bij boulevard ‘Quai Landry’.

Vakantie Calvi

Terug in de tijd in Calvi

Tijdens een vakantie in Calvi ontdek je een authentiek kustplaatsje in het noordwesten van het zonnige eiland Corsica. De rijke geschiedenis van de Corsicanen is goed terug te zien in het centrum van Calvi. De stad ademt geschiedenis! Een bezienswaardigheid die je zeker niet wil missen is de 15e eeuwse Genuese citadel. De oude citadel wordt aan vier zijden beschermd door enorme bastions, waarvan er drie uitkijken op de zee. Maak een wandeling over de wering voor een spectaculair uitzicht over het glinsterende wateroppervlak en de nabijgelegen jachthaven. Even bijkomen? Loop naar boulevard ‘Quai Landry’ en strijkneer voor een lekker glas wijn.

Ruige rotspartijen langs de kust

Een vakantie in Calvi is ‘leven als God in Frankrijk’, nou ja, als God in Corsica, maar dan ook nog eens met een heerlijk strand om de hoek. En dat is niet overdreven, want het hotel van TUI bevindt zich op slechts 50 meter van het strand. Ideaal toch? Een wandeling door de bergachtige natuur is ook een echte must tijdens een vakantie in Calvi. Corsica staat namelijk bekend om de prachtige natuur en imposante rotspartijen langs de kustlijn. Het is het meest alpine eiland in de Middellandse Zee. Trek een paar stevige schoenen aan en wandel langs kenmerkende Corsicaanse planten zoals marquis struiken en cistusrozen.