Hier kun je nu naar toe met het vliegtuig of de auto. Nu tot 100,- extra korting!

Vakantie Provence

Voor een actieve vakantie in een fotogeniek landschap ben je in de Provence aan het juiste adres. De Zuid-Franse regio is bekend om de paarskleurige lavendelvelden, om de steile fietsbergen en om de historische stadjes. Zoals Arles bijvoorbeeld. Waar Vincent van Gogh veel van zijn werken heeft geschilderd. Tijdens een vakantie Provence kun je ook de Mont Ventoux op fietsen of kajakken door de Gorges du Verdon.

Vakantie Provence
  • Kleurrijke lavendelvelden
  • Provençaalse keuken
  • Stranden aan de Côte d’Azur
  • Archeologische schatten in de steden
Bekijk alle vakanties Provence (24)

Met de fiets de Mont Ventoux op

In het zuiden van Frankrijk word je tijdens een vakantie Provence welkom geheten door indrukwekkende bergen, geurige lavendelvelden en schilderachtige stadjes. De Provence is niet voor niks een van de meest fotogenieke regio’s van heel Frankrijk. Kies bijvoorbeeld voor het autovrije vakantiepark in Aubignan en verken de kleurrijke landschappen op de fiets. Zo rijd je via olijfboomgaarden en lavendelvelden zo de bekende fietsberg Mont Ventoux tegemoet. Fietsfanaten kunnen de ‘kale’ berg beklimmen en de profs van de Tour de France achterna gaan.

Kajakken door de Gorges du Verdon

Wie graag actief bezig is, maar meer een fan is van watersporten kan zijn hart ophalen in het appartement in Gréoux-les-Bains. Het Franse kuuroord ligt namelijk op een uur rijden van de beroemde Gorges du Verdon. En in deze ‘Grand Canyon van Europa’ kun je het turquoise gekleurde water en de steile rotswanden het best verkennen tijdens een kajaktocht. Peddel door tot aan Lac de Sainte-Croix en ontspan hier op een van de zandstrandjes. Al kun je tijdens de vakantie Provence natuurlijk ook relaxen in de warmwaterbaden van Gréoux-les-Bains.

Sightseeing in schilderachtig Arles

Cultuurliefhebbers opgelet! Verblijf tijdens de vakantie Provence in een appartement in Arles en stap een schilderij van Vincent van Gogh binnen. Arles is de plek waar de beroemde schilder ooit gewoond heeft en waar zijn werken ‘Pont de Reginelle’ en 'Café le Soir' ook echt bestaan. Tel daar het Romeinse amfitheater bij op en je snapt dat er tijdens het sightseeing in Arles genoeg te zien is. Bijkomen doe je ’s avonds op het 4 sterren vakantiepark van TUI met 2 buitenbaden en modern ingerichte appartementen.

Bekijk alle vakanties Provence (24)