Snelle Boekers Voordelen!
  • Extra korting
  • Niet aanbetalen
  • TUI Vroegboekgarantie
Pyrénées-Orientales

Vakantie Pyrénées-Orientales

  1. Vakantie
  2. Frankrijk
  3. Pyrénées-Orientales

Actieve fietstochten door de Pyreneeën en ontspannen op de stranden aan de Middellandse Zee gaan hand in hand tijdens een vakantie Pyrénées-Orientales. Zoals de naam al zegt ligt deze Zuid-Franse streek aan de voet van de hoge bergen van de Pyreneeën. Die je met een fiets kunt beklimmen. Liefhebbers van zon, zee en strand kunnen zich vermaken in de luxe badplaatsen en idyllische kuststadjes van de Pyrénées-Orientales.

Vakantie Pyrénées-Orientales
Bekijk alle vakanties Pyrénées-Orientales (5)

Appartement Pyrénées-Orientales

Met een ligging zo dichtbij de Spaanse grens is het niet verwonderlijk dat het Franse departement Pyrénées-Orientales ook wel ‘Noord-Catalonië’ wordt genoemd. Naast een actieve vakantie in de bergen van de Pyreneeën kun je hier echter ook een strandvakantie doorbrengen aan de Middellandse Zee, bijvoorbeeld in Argelès sur Mer. Vanuit uw appartement in Pyrénées-Orientales is het nog geen 10 minuten rijden naar het zeer brede Plage Argelès, het langste strand van het departement. Hier kun je zonnebaden aan de Côte Vermeille met uitzicht op het Albères gebergte. Hierna nog even langs een van de vele markten die in Argelès sur Mer te vinden zijn om streekproducten in te slaan. Hiermee tovert u in het appartement van TUI een heerlijk Catalaanse maaltijd tevoorschijn. Voor een culturele invulling van een strandvakantie in Argelès sur Mer kunt u de volgende dag het achterland induiken en op zoek gaan naar de verschillende ‘châteaux’, zoals het imposante kasteel van de stad Perpignan op zo’n half uur rijden tijdens een autovakantie.

Zonnen aan de voet van de Pyreneeën

Aan de voet van de imposante Pyreneeën ligt in het zuiden van Frankrijk een streek die ideaal is voor zonaanbidders. Pyrénées-Orientales wordt versierd door schilderachtige kuststadjes, bruisende badplaatsen en gezellige vissersdorpjes. En allemaal hebben ze gouden zandstranden die aan het diepblauwe water van de Middellandse Zee grenzen. Zo kun je tijdens een vakantie Pyrénées-Orientales verblijven in het bekende vakantieoord Argelès sur Mer. Vanaf de luxe camping sta je niet alleen zo bij het strand, maar ook bij de chique jachthaven vol imposante zeilschepen. Hier is het ’s avonds goed toeven met een glas wijn op het terras.

Actief doen rondom het idyllische Cerbére

Een van de meest idyllische plekken van Pyrénées-Orientales is het kuststadje Cerbére. Deze stad is gebouwd tegen de grillige berghellingen van de Pyreneeën met een azuurblauwe baai voor de deur. De imposante rotsformaties, de dobberende zeilboten en het witte zandstrand zorgen samen voor een romantisch decor. In Cerbére verblijf je tijdens de vakantie Pyrénées-Orientales op een vakantiepark tussen de bergen. Stap de auto in of pak de fiets erbij om de kronkelige wegen te verkennen. Onderweg zorgen de uitzichten op de bergtoppen en het azuurblauwe zeewater voor onvergetelijke momenten. Bijkomen doe je bij de baai van Cerbére op het warme strand. 

Bekijk alle vakanties Pyrénées-Orientales (5)