Toe aan TUI - We mogen weer naar Spanje, Griekenland en Portugal. Boek en vertrek zo snel mogelijk!

Vakantie Alonissos

Tijdens een vakantie op Alonissos hoef je niet te kiezen. Op dit Sporaden-eiland in Griekenland geniet je namelijk van rust én natuur. Dat betekent dat je de ene dag relaxt op het Patitiri-kiezelstrand en de volgende een wandeltocht maakt door de groene heuvels. Uniek aan Alonissos is het zeereservaat Marine Park. Een duikexcursie is daarom een prima idee, want de onderwaterwereld bij de Blue Grotto-duikspot is betoverend.

Vakantie Alonissos
  • Vakantie Award: Beste Griekenland Aanbieder
Bekijk alle vakanties Alonissos (2)

Populaire bestemmingen

Rust op Alonissos

Een vakantie op Alonissos betekent uitrusten in de natuur. Dit Griekse eiland hoort bij de Sporaden en ligt in het noordwesten van de Egeïsche Zee. Het bergachtige Alonissos is begroeid met naaldbomen, kent charmante witte dorpen en een uniek natuurgebied. Je verblijft met TUI bijvoorbeeld in de havenstad Patitiri, in de zuidoostelijke hoek van het eiland. De hotels en de appartementen liggen in een rustige omgeving, maar toch dichtbij de haven, het centrum en het Patitiri-kiezelstrand.

Wandelen op Alonissos

Wie van wandelen houdt, voelt zich zeker thuis op Alonissos. Hier slingeren namelijk tientallen wandelroutes door de heuvels. Onderweg kom je langs witte kerkjes, afgelegen baaien met kiezelstranden en kun je zeldzame vogels als arenden spotten. Vanuit Patitiri wandel je bijvoorbeeld via een 2,5 kilometer lang wandelpad naar Alonissos-stad, de oude hoofdstad van het eiland. Na een fikse klim door de kronkelstraten wacht je hier een weids uitzicht in alle windrichtingen.

Duiken in het Marine Park

Tijdens een vakantie op Alonissos heb je de kans een uniek natuurreservaat van dichtbij te zien. Het eiland ligt namelijk in het beschermde Marine Park, het grootse zeereservaat van Europa. Hier leven onder meer de bedreigde Monniksrob en 4 verschillende dolfijnensoorten. De kans dat je deze dieren tegenkomt tijdens een duikexcursie is helaas klein. Toch is er genoeg moois te zien, zoals bij de Blue Grotto. Deze duikstek is een tip voor duikers van elk niveau.

Bekijk alle vakanties Alonissos (2)