Boek nu je Droomzomer - een unieke shortbreak vol sportbeleving

Vakantie Patitiri

Patitiri is dé plek voor een rustige zonvakantie in Griekenland. Het dorpje ligt op het groene eiland Alonissos en wordt omringd door heuvels vol pijnbomen en azuurblauwe baaien. Omdat massatoerisme hier niet bestaat is een vakantie Patitiri echt iets voor rustzoekers. Geniet van de zon op het kiezelstrand, bewonder de Egeïsche Zee vanuit het hotel of smul van wijn en olijfolie in een van de traditionele taverna’s.

Vakantie Patitiri
  • Vakantie Award: Beste Griekenland Aanbieder
Bekijk alle vakanties Patitiri (2)

Een rustige zonvakantie in Griekenland

Rustzoekers opgelet! Tijdens een vakantie Patitiri heb je groene heuvels vol geurige pijnbomen en een azuurblauwe baai grotendeels voor jezelf. Dat komt omdat massatoerisme in dit dorpje op het Griekse eiland Alonissos niet bestaat. Een rustige zonvakantie is gegarandeerd. Bij TUI verblijf je tijdens de vakantie Patitiri in een luxe hotel met uitzicht op de Egeïsche Zee. Het kiezelstrand ligt op loopafstand. Maar je kunt natuurlijk ook de wandelschoenen aantrekken en de glooiende, groene heuvels van Alonissos verkennen. En dan zijn er ook nog de veerboten naar de toeristische eilanden Skiathos en Skopelos. Je kunt dan ook alle kanten op vanuit Patitiri.

Van de cultuur proeven in Patitiri

Cultuurliefhebbers hoeven tijdens de vakantie Patitiri het dorp niet te verlaten. In het centrum van het dorp staat namelijk het volkenkundig museum waar historische wapens en gebruiken uit het piratentijdperk tentoon worden gesteld. En ook de olijf- en wijnpersen zijn het bekijken van dichtbij waard. Over olijven en wijn gesproken; proeven van deze Griekse lekkernijen kan bij een van de traditionele taverna’s die Patitiri rijk is. Samen met een bord vol gyros wordt dat smullen. Zorg je dat je voor zonsondergang terug bent in het hotel van TUI? Vanwege de ligging op de rotsen is het uitzicht op de ondergaande zon vanuit het hotel onvergetelijk.

Bekijk alle vakanties Patitiri (2)