NIEUW: FAIR TRAVEL - Eerlijk op vakantie met oog voor de toekomst

Vakantie Arkassa

In alle rust genieten van Karpathos' parelwitte zandstranden? Boek dan bij TUI een vakantie naar Arkassa. Dit kustplaatsje ligt in het zuidwesten van het Dodecanese eiland, waar rust aan de orde van de dag is. Hier ligt het strand van Agios Nikoalos al op je te wachten. En maak ook eens een wandeling naar de oude akropolis Paleokastro. Of zet met de huurauto koers naar Mesochori om te wandelen langs de witte huisjes en binnenplaatsen vol bloemen.

Vakantie Arkassa
  • Vakantie Award: Beste Griekenland Aanbieder
Bekijk alle vakanties Arkassa (4)

Arkassa paradijs voor rustzoekers

Een vakantie naar Arkassa doet niet onder voor een zonvakantie op een Caribisch eiland. Het parelwitte zandstrand en de turquoise Egeïsche Zee doen hier haast tropisch aan. Arkassa is een Grieks dorpje aan de kust op het Dodecanese eiland Karpathos, waar rust en traditie hoogtij vieren. Die rust vind je ook op het strand Agios Nikoalos. Griekse traditie proef je juist tijdens een wandeling door Arkassa. Vanuit het appartement van TUI voeren geplaveide straatjes je langs de opengewerkte toren van de Ypapantis kerk en de typisch witte huisjes vol paarse bougainville. Breid je wandeling uit naar akropolis Paleokastro op de berg en sla daarbij zeker het kerkje Agia Sofia met zijn mooie mozaïekvloer niet over.

Rondrit met de huurauto over Karpathos

Omdat Karpathos niet zo groot is kun je makkelijk de huurauto pakken voor een rondrit over het eiland langs de vele sfeervolle dorpjes. Wie het echte Griekse leven wil proeven koerst naar Mesochori. Dit hooggelegen dorp ligt in het midden van Karpathos en biedt je een inkijkje in het dagelijkse leven van zijn inwoners. Slenter over binnenplaatsen vol bloemen en door smalle steegjes tussen de witte huisjes. Vergeet ook niet een foto te maken van de prachtige kerk Panagia i Vrissiani te midden van het groen. Wie tijdens zijn vakantie in Arkassa een grotere stad wil bezoeken moet in Pigadia zijn, de hoofdstad van het eiland. Hier is vooral de gezellige haven een must-do, met zijn gekleurde vissersbootjes en talloze ouzeria's.

Bekijk alle vakanties Arkassa (4)