COVID CARE SERVICE: Ontspannen op vakantie met TUI
Atheense Rivièra

Vakantie Atheense Rivièra

  1. Vakantie
  2. Griekenland
  3. Atheense Rivièra

Tijdens een vakantie naar de Atheense Rivièra combineer je een strandvakantie met Griekse cultuur. Geniet van het koele water van de Saronische Golf en wandel over het warme zandstrand naar de boulevard met taverna's. Maar vergeet Athene zelf niet: de beroemde Akropolis is in het echt nog indrukwekkender. Bekijk het Dionysos Amfitheater en dwaal door de smalle straatjes in het centrum. Vergeet vooral de traditionele Ouzo niet te proberen!

Vakantie Atheense Rivièra
  • Vakantie Award: Beste Griekenland Aanbieder
Bekijk alle vakanties Atheense Rivièra (17)

Ontspannen aan de Atheense Rivièra

Beeld je even in: je ligt op een ligbedje onder een parasol en kijkt uit over de Saronische Golf. Links van je zie je niks anders dan wit strand en azuurblauw water, rechts een lange boulevard gevuld met gezellige tavernes. Dit is het beeld van een vakantie aan de Atheense Rivièra, ook wel ‘De kust van Apollo’ genoemd. Een heerlijke plek om te ontspannen en de Nederlandse drukte te ontvluchten. Je kunt hier verblijven in een luxe hotel in Athena dichtbij hippe wijnbarretjes en authentieke taverna's. Aan het einde van de dag kun je je begeven naar Kaap Sounio, de meest zuidelijke punt van de Atheense Rivièra. De zonsondergang is hier zoals je hem nog nooit hebt gezien. Op deze plek staat namelijk de beroemde tempel van Poseidon. Zie hoe de witte pilaren afsteken tegen de roze-oranje kleurende lucht. Een magisch gezicht.

Zie met eigen ogen het beroemde Akropolis

Tijdens een vakantie aan de Atheense Rivièra, leer je de Griekse hoofdstad Athene pas echt goed kennen. Vanuit het luxe 5 sterren hotel van TUI heb je al zicht op het beroemde Akropolis. Begeef je naar de berg en zie met eigen ogen de imposante Parthenon en het Dionysos Amfitheater uit de 4e eeuw voor Christus. Maar dwaal vooral ook rond door het centrum van de stad. Aan het einde van elke straat is er weer een nieuwe verrassing. De architectuur, de kleuren, geuren en de vriendelijke mensen. En wat is lekkerder na een dag wandelen, dan een traditionele Gyros of Moussaka in één van de vele leuke tavernes.

Bekijk alle vakanties Atheense Rivièra (17)