Boek nu je Droomzomer - De unieke combinatie van sport en vakantie

Vakantie Lakythra

Kom op vakantie in Lakythra en ontdek een oase van rust. Dit piepkleine dorp ligt op het Ionische eiland Kefalonia, waar de bergen vol staan met olijfbomen en de stranden omringd worden door witte kalkrotsen. Relaxen doe je hier onder de olijfbomen, bij het zwembad of op het zandstrand van Minias. Wil je meer van het ongerepte Kefalonia zien? Huur dan een auto en koers bijvoorbeeld eens naar de hoofdstad Argostoli.

Vakantie Lakythra
  • Vliegen met TUI fly
  • Vakantie Award: Beste Griekenland Aanbieder
Bekijk alle vakanties Lakythra (1)

Lakythra: oase van rust

Een vakantie in Lakythra is bij uitstek geschikt om tot rust te komen. Dit piepkleine dorp vind je in het zuiden van het Griekse eiland Kefalonia, de grootste van de Ionische eilanden. Lakythra ligt bovenop een bergtop, waar je bijvoorbeeld verblijft in een appartement van TUI. Het uitzicht is prachtig: olijfbomen, groene bergen en in de verte de Ionische Zee. Dit is de perfecte uitvalsbasis voor je vakantie. Van hieruit rijd je binnen 10 minuten naar het zandstrand van Minias. Rondom rijzen witte kliffen omhoog, die fel afsteken tegen de helderblauwe Ionische Zee. Wat een traktatie om hier je badhanddoek uit te rollen voor een zonsessie...

Op ontdekking in Argostoli

Een huurauto is onmisbaar tijdens een vakantie in Lakythra. Daarmee rijd je namelijk moeiteloos het hele eiland rond. Er is onderweg genoeg te ontdekken, zoals de hoofdstad Argostoli. Je rijdt er vanuit Lakythra in 15 minuten naartoe. Om wat mee te krijgen van zijn levendige sfeer, kun je het beste voor 2 uur 's middags komen of 's avonds. Kom je hier vroeg in de morgen voor een wandeling over de promenade bij de haven, dan zie je zeker de vissers hun verse vangst aan land brengen. Wie weet spot je dan nog een zeldzame Caretta Caretta zeeschildpad, want die komen af op het visafval van de vissersboten.

Bekijk alle vakanties Lakythra (1)