Hier kun je nu naar toe met het vliegtuig of de auto. Nu tot 100,- extra korting!

Vakantie Lixouri

Wie goudgele stranden verwacht tijdens de vakantie in Lixouri zal verbaasd zijn bij het zien van Xi Beach. Rood zand? Zeker, dit strand aan de zuidkust van Kefalonia staat bekend om zijn rode kleur, witte krijtrotsen en prachtig turquoise water. Een prachtplek voor een frisse duik in de Ionische Zee! Ook het Ionische eiland zelf is een verkenningstocht waard. Zo is het gezellige stadje Lixouri dé plek voor een glaasje Metaxa.

Vakantie Lixouri
  • Vliegen met TUI fly
  • Vakantie Award: Beste Griekenland Aanbieder
Bekijk alle vakanties Lixouri (1)

Het rode strand van Lixouri

Een vakantie naar Lixouri brengt je naar het vruchtbare Kefalonia, het grootste eiland van de Ionische eilanden. Het Griekse stadje Lixouri ligt op het schiereiland Paliki aan de westkant dit bergachtige eiland vol contrasten. Je vindt er groen beboste bergketens, idyllische baaitjes met sfeervolle zandstranden en gezellige stadjes. Het luxe 5 sterren hotel van TUI ligt aan de voet van de heuvels, een eindje ten zuiden van de stad. Voordeel daarvan is dat je slechts 300 meter door de velden hoeft te lopen naar het strand van Xi. Daar valt direct het rode zand op. De turquoise Ionische Zee en de witte krijtrotsen steken prachtig af tegen het rode strand. Wat een geweldige plek om een duik te nemen! In de branding kun je ook nog een modderbad nemen. De Xi-modder zou namelijk helend en verkwikkend zijn. Zo verdwijnt alle stress als sneeuw voor de Griekse zon!

Varen van Lixouri naar Argostoli

Het fraaie Kefalonia is een geweldig eiland om tijdens een zonvakantie te verkennen. Daarvoor is een huurauto wel zo handig. Binnen 10 minuten rijd je al naar het stadje Lixouri. Het leven in het moderne stadje concentreert zich rondom het Platia Ethnikis Antistaseos plein. Hier vind je terrassen, taverna's en winkeltjes. Ook grenst het plein aan de haven van Lixouri. Hier gaat dagelijks de veerboot naar Argostoli, de hoofdstad van Kefalonia. De overtocht duurt een klein half uur. Alleen al vanwege het uitzicht over de baai van Argostoli en de bergtop van de Ainos Oros is de tocht de moeite waard. In de levendige hoofdstad kun je trouwens prima shoppen. In de straat Lithostroto tref je vele winkeltjes met kleding en handgemaakte souvenirs. En als je hier toch bent is een bezoek aan het volkenkundig museum een aanrader. Je krijgt daar namelijk een uniek kijkje in het leven van de Kefaloniërs.

Bekijk alle vakanties Lixouri (1)