Boek nu je Droomzomer - De unieke combinatie van sport en vakantie

Vakantie Potos

Urenlange siësta's op het zandstrand en daarna aan de boulevard smullen van Griekse vissouvlaki. Zo ziet een vakantie in Potos er bijvoorbeeld uit. Deze geliefde badplaats ligt aan de zuidwestkust van het eiland Thassos in de Egeïsche Zee. Je verblijft hier in alle rust aan het Pefkari-zandstrand, waar je met de kids snorkelt tussen de rotsen. Toe aan wat reuring? Dan loop je in 10 minuten naar het gezellige centrum van Potos.

Vakantie Potos
  • Vakantie Award: Beste Griekenland Aanbieder
Bekijk alle vakanties Potos (2)

Familievakantie in Potos

Zin een stralende strandvakantie met de hele familie? Kom dan op vakantie naar Potos. Deze badplaats ligt aan de zuidwestkust van het groene eiland Thassos, net onder Kavala op het Griekse vasteland. Rondom Potos liggen maar liefst 5 zandstranden, dus siësta houden op het strand gaat deze vakantie zeker lukken. Direct aan het Pefkari-strand staat het 4 sterren hotel van TUI. Je zoekt er op je gemak een ligbed met rieten parasol, terwijl de kinderen even verderop zandkastelen bouwen. Zet ook de duikbril eens op, want tussen de rotsen in de Egeïsche Zee kun je prima snorkelen. Daarnaast heeft het hotel alle faciliteiten voor sport en spel én maar liefst 3 zwembaden voor wat verkoeling.

Het goede leven in Potos

Wie tijdens de vakantie in Potos naast het strand ook nog ander uitzicht wil zien, wandelt in minder dan 10 minuten naar het dorp. In de straatjes achter de boulevard zitten restaurants, winkeltjes en taveernes zij aan zij. Natuurlijk drink je hier een glas ouzo op het terras en smul je 's avonds van een heerlijke vissouvlaki. Heb je daarna nog genoeg energie? Potos staat bekend om zijn bruisende nachtleven. In de discotheken sta je tot in de kleine uurtjes met een cocktail op de dansvloer. Bewaar je de energie liever voor een excursie? Met een huurauto cruise je in 20 minuten langs de kust van Thassos naar het op een klif gelegen klooster van Aartsengel Michael.

Bekijk alle vakanties Potos (2)