Boek nu je Droomzomer - De unieke combinatie van sport en vakantie

Vakantie Pefkochori

Wandel tijdens een vakantie Pefkochori door de smalle straatjes van dit Griekse dorp gevuld met tuinen vol rozenstruiken en citroenbomen. Relax aan het strand dichtbij het centrum of maak een uitstapje naar het bekende ‘Golden Beach’. Wissel het strand af met een bezoek aan het schiereiland Sithonia of vaar met de cruise langs de kust van Athos om de kloosters te bewonderen. Dit maakt je vakantie toch wel echt compleet!

Vakantie Pefkochori
  • Vakantie Award: Beste Griekenland Aanbieder
Bekijk alle vakanties Pefkochori (2)

Het gouden strand van Pefkochori

Tijdens je vakantie in Pefkochori bevind je je in de regio Kassandra op het schiereiland Chalkidiki. Struin door de smalle straatjes met neoklassieke huizen waarbij de tuinen gevuld zijn met rozenstruiken en citroenbomen. Bewonder de rode kerk met een groene koepel of schuif aan voor mezzes bij een typisch Grieks café. Vanuit het centrum loop je zo naar het witte zand- kiezelstrand waar je kunt relaxen op de ligbedden in de zon of in de schaduw onder een pijnboom. Het azuurblauwe water nodigt uit voor een verfrissende duik. Liefhebbers van een strandvakantie doen er goed aan om eens richting het bekende ‘Golden Beach’ te gaan met het, zoals de naam al doet vermoeden, goudgele zand en dennenbomen die tot aan het strand groeien.

Beschermd stukje Griekenland

Vanuit het luxe hotel van TUI ontdek je tijdens een vakantie Pefkochori de veelzijdige omgeving. Vanuit de haven vertrekt een boot naar het schiereiland Sithonia. Hier vind je Vourvourou beach waar je je handdoekje uitspreid op het witte zand en kunt genieten van een uitzicht op 9 eilandjes die voor de kust liggen. Cultuurliefhebbers pakken de boot richting het schiereiland Athos. Vanaf de boot bewonder je onderweg diverse kloosters. Aanmeren op Athos is echter verboden. Op dit beschermde stukje land mogen namelijk alleen de monniken, die daar wonen, komen. Wanneer je weer terug bent op het vasteland van Pefkochori zul je vast honger hebben. Zoek in het knusse centrum een restaurantje op en bestel een Mousaka of Stifado. Terwijl de zon ondergaat proost je onder het genot van een glaasje Ouzo op de vakantie Pefkochori, Eviva!

Bekijk alle vakanties Pefkochori (2)