Snelle Boekers Voordelen!
  • Extra korting
  • Niet aanbetalen
  • TUI Vroegboekgarantie
Pythagorion

Vakantie Pythagorion

  1. Vakantie
  2. Griekenland
  3. Samos
  4. Pythagorion

Griekenland is altijd een succes voor een zonvakantie, maar met vakantie in Pythagorion, een badplaats op het eiland Samos vindt u naast de zon ook een boeiende cultuur. Wist u bijvoorbeeld dat de wiskundige Pythagoras hier is geboren? Ook de natuur van Samos is prachtig van de rotsachtige baaien en uitgestrekte bossen tot idyllische stranden met kraakhelder water. Laat uw vakantiegevoel beginnen in Pythagorion aan de Egeïsche Zee.

Vakantie Pythagorion
  • Vliegen met TUI fly
  • Vakantie Award: Beste Griekenland Aanbieder
Bekijk alle vakanties Pythagorion (10)

Appartement Pythagorion

Op zoek naar een zonvakantie, maar niet al te ver vliegen? Met TUI fly vlieg je voordelig in slechts 3,5 uur naar het Griekse eiland Samos, gelegen in het oosten in de Egeïsche Zee. Samos is gezegend met een groene natuur die afgewisseld wordt met idyllische dorpjes, waaronder Pythagorion in het zuidoosten van het eiland. Deze plaats is vernoemd naar Pythagoras en tijdens een verblijf in een appartement in Pythagorion kun je dan ook niet om het grote standbeeld van de Griekse filosoof heen. Het standbeeld vind je in de haven van Pythagorion, wat de eerste kunstmatig aangelegde haven in de Middellandse Zee is.

Ontdek ook andere bezienswaardigheden in Pythagorion, waaronder de archeologische overblijfselen van het oude Samos, zoals de Romeinse baden en de muur van Polycrates.
Na een dag cultuur snuiven kun je nog wat boodschappen halen bij de lokale supermarkt om vervolgens zelf te gaan koken in het appartement in Pythagorion. Wel zo voordelig tijdens een vakantie op Samos!

Bekijk alle appartementen Pythagorion (5)

Griekse taferelen

De badplaats Pythagorion is gebouwd tegen een heuvel en vernoemd naar de wiskundige Pythagoras. Als u door de smalle, soms steile straatjes loopt, ziet u boven u de balkonnetjes vol hibiscussen zich afwisselen met de strakke waslijnen die tussen de huizen gespannen zijn. De typische witte huisjes met blauwe deuren maken het kleurrijke plaatje compleet. De straatjes zijn kronkelig, dus wat u achter de volgende bocht vindt is telkens weer een verrassing.

Verse vis in de oudste haven van de Middellandse Zee

In de haven van Pythagorion vindt u zowel authentieke vissersboten als excursieboten. Deze haven is de oudste van de Middellandse Zee en wordt omringd door gezellige restaurants. Culinair en cultuur in één! Hier kunt u terecht voor een heerlijke moussaka of een vers visgerecht. Met op de achtergrond de stad die tegen de heuvel is aangebouwd, heeft u een kiekje die zo op een ansichtkaart kan.

Bezienswaardigheden in het oude Polikrates

Voor uw portie geschiedenis hoeft u niet verder te zoeken dan de stad zelf. Bezoek de restanten van de Romeinse baden bij de ingang van de stad of de overblijfselen van de muur van Polycrates, de oude stad waarop Pythagorion is gebouwd. Het kasteel van Logothethis is ook zeker een bezoekje waard. Dit kasteel bevat meerdere bouwstijlen met twee Romeinse galeries en de ruïnes van een vroegchristelijke kerk op de binnenplaats. De toren dateert weer uit de 19e eeuw en is de verdienste van de naamgever van het gebouw: Lykourgois Logothetis.

Zonvakantie op het strand of de boot

Natuurlijk is Pythagorion ook erg geschikt voor uw strandvakantie. Tussen de rotspartijen in de baai is het prima vertoeven. Op het water kunt u een boottocht naar Patmos of zelfs Turkije boeken, indien u wenst zelfs compleet met barbecue. Bij TUI heeft u de keuze uit verschillende accommodaties, van een luxe All Inclusive hotel tot een eigen appartement. Huur er een auto bij en ontdek het ‘eiland van de godin Hera’ met de woonplaats van een wiskundige als uw uitvalsbasis. U richt uw vakantie naar Pythagorion in zoals u dat wilt.

Bekijk alle vakanties Pythagorion (10)