Boek nu je Droomzomer - De unieke combinatie van sport en vakantie

Vakantie Sitia

Op het Griekse eiland Kreta is het schilderachtige dorpje Sitia de ideale plek voor een authentieke zonvakantie. Sitia dankt zijn gezicht aan een turquoise gekleurde baai met dobberende vissersboten, witte huisjes en statige palmbomen. Voor een dagje cultuur zijn het Folkloremuseum en archeologische museum een bezoek waard. En zonnen doe je tijdens een vakantie Sitia op het bounty-strand Vai Beach.

Vakantie Sitia
  • Vakantie Award: Beste Griekenland Aanbieder
Bekijk alle vakanties Sitia (2)

Flaneren door schilderachtig Sitia

Een van de meest schilderachtige plekken op het Griekse eiland Kreta is Sitia. Dit authentieke dorpje laat zich kenmerken door een turquoise gekleurde baai met dobberende vissersboten. De witte huisjes en statige palmbomen maken het decor compleet. Tijdens een vakantie Sitia schiet je jaloersmakende vakantiekiekjes terwijl je langs de baai flaneert over een brede boulevard. De taverna’s zorgen er ondertussen voor dat je ook inwendig niks tekort komt. Zonaanbidders kunnen het zandstrand van Sitia opzoeken. Dit goudkleurige strand ligt net buiten het dorp en is de plek om kennis te maken met de onderwaterwereld van de Middellandse Zee.

Een culturele dag in Sitia

Wist je dat de bewoners van Sitia tot voor kort in traditionele kostuums rondliepen? In het Folklore Museum is een uitgebreide collectie van historische kledij en meubels te vinden. Dit museum is absoluut een bezoek waard tijdens een vakantie Sitia. Via smalle, geplaveide straatjes loop je ook zo naar het archeologisch museum. Hier bewonder je archeologische opgravingen die op Kreta gevonden zijn. Vooral de oude wijnpers uit de Minoïsche tijd is erg bijzonder. Wandel vervolgens naar de Venetiaanse vesting ‘Kazarma’ om te genieten van de zonsondergang. Het uitzicht op de baai van Sitia is dankzij de vele lampjes erg romantisch.

Het bounty-strand van Vai

Als je bij TUI kiest voor een vakantie Sitia kun je een rondreis maken over Kreta. Bij aankomst op het vliegveld staat de huurauto voor je klaar en kun je de uitgestippelde route volgen. In de buurt van Sitia is vooral het palmenstrand van Vai een bezoek waard. Bij het witkleurige Vai Beach ligt het enige natuurlijke palmenbos van Europa. Een schaduwrijk plekje opzoeken is hier niet moeilijk. Wist je trouwens dat de bounty-reclame is opgenomen op Vai Beach? Kijk de paradijselijke reclame terug op Youtube en voor je het weet verkeer je in tropische sferen.

Bekijk alle vakanties Sitia (2)