Toe aan TUI - We mogen weer naar Spanje, Griekenland en Portugal. Boek en vertrek zo snel mogelijk!

Vakantie Kalithea

Met een vakantie in Kalithea reis je goedkoop naar Rhodos, het ‘eiland van de zon’. Drink je cocktail wanneer je onderuit zakt in je strandstoel en geniet van het prachtige uitzicht of neem nog een duik in het azuurblauwe water van de Egeïsche Zee. Trek er op uit naar de Kalithea heetwaterbronnen om even helemaal weg te dromen in de geschiedenis van dit kuuroord uit de tijd van de Romeinen.

Begin je vakantie dicht bij huis

Wij vliegen je naar Kalithea vanaf Amsterdam, Eindhoven en Rotterdam.

Vakantie Kalithea
  • Vakantie Award: Beste Griekenland Aanbieder
Bekijk alle vakanties Kalithea (3)

Kalithea: Rhodos op z'n best

In het noordoosten van het Griekse eiland Rhodos tussen Rhodos-Stad en Faliraki ligt de zonnige badplaats Kalithea. Rhodos wordt niet voor niets het ‘eiland van de zon’ genoemd, en heeft bijna 270 dagen zon per jaar. Dat wordt genieten in het kristalheldere water bij de baai van Kalithea met een klein zandstrand. Zak onderuit in je strandstoel, lees een boek of doe even je ogen dicht wanneer de zonnestralen op je gezicht schijnen. Vergeet je snorkel niet want Kalithea staat bekend om haar prachtige onderwaterwereld waar veel bijzondere vissen en koralen te zien zijn. Na een heerlijke dag op het strand is het tijd om goed voor de inwendige mens te zorgen. Ga eten in het hotel van TUI of ga er lekker op uit en probeer eens typisch Griekse gerechten als moussaka, stifado of souvlaki bij de lokale taverna.

De bronnen van Kalithea

Heb je je koffer al gepakt? ga je er even lekker tussenuit in het historische kuuroord Kalithea. De luxe ambiance van de Kalithea waterbronnen waren al bij de Romeinen bekend. Kijk je ogen uit tijdens je bezoek aan deze prachtig gerenoveerde thermen waar je de geschiedenis en luxe van toen proeft wanneer je tussen de fonteinen loopt over de mozaïeken vloeren. Het schijnt zelfs zo te zijn dat Keizer Augustus de baden heeft bezocht. Naast de prachtig gerestaureerde monumenten en de palmtuinen is er ook een strand aangelegd met ligbedden en een gezellig café waar je smult van typisch Griekse gyros of proost met een cocktail. En voor de filmliefhebbers: niet voor niets heeft de omgeving van Kalithea gediend als filmset voor onder andere de films ‘ The Guns of Navarone’ en ‘Escape to Athena’.

Bekijk alle vakanties Kalithea (3)