Tot 50,- korting op wintervakanties dicht bij huis
Guatemala

Vakantie Guatemala

  1. Vakantie
  2. Guatemala

Ga voor avontuur en boek een vakantie naar Guatemala. Dit land in Midden-Amerika heeft hoogtepunten die op elke bucket list thuis horen. Met een groepsrondreis ga je bijvoorbeeld naar Antigua, een stad vol kleurrijke koloniale gebouwen, en naar het meer van Atitlán. De 12 vulkanen die het water omringen maken dit tot een fotogeniek juweeltje. En zet ook Mayastad Tikal maar op je lijst, want ook die wil deze vakantie je niet missen.

Vakantie Guatemala

Op avontuur in Guatemala

Voor een vakantie in Guatemala maakt het niet uit of je van natuur, cultuur of geschiedenis houdt. Tijdens een groepsrondreis van TUI komt het namelijk allemaal aan bod. Guatemala ligt in Midden-Amerika en trakteert avonturiers op ongerepte jungle, schitterende Maya-tempels en koloniale steden. Een van de leukste steden die je bezoekt is Antigua. Zijn complete centrum staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO en is een plaatje om te zien. Elk straatje met Spaanse gevels is even fotogeniek. Vooral dankzij de gekleurde kerken van Santiago en La Merced draait je camera beslist overuren in Antigua.

Machtige Mayastad Tikal

In Tikal pak je het spoor van de Maya's op. Deze stad was ooit de grootste van het Mayarijk. Het hele gebied beslaat ongeveer 575 km², waar waarschijnlijk 400 gebouwen liggen. Daarvan kun je er enkele bezoeken, zoals tempels, paleizen en pleinen. Voor een mooi overzicht beklim je tempel V. Wie weet hoor je hier boven ook nog brulapen brullen en zie je toekans over de boomtoppen vliegen. Wanneer je tijdens de vakantie in Guatemala Tikal bezoekt, verblijf je in het gezellige Flores. Dit koloniale dorp ligt op een eiland in het Petén Itzá-meer. Geniet er bij een restaurantje van een Guatamalteekse lunch met churrascos - gegrild vlees - en maistortilla's.

Excursie naar het Atitlán-meer

Een leuke aanvulling op je vakantie in Guatemala is een excursie naar het meer van Atitlán. Dit meer ligt op zo'n 2 uur rijden van Antigua. Rondom het azuurblauwe meer liggen 12 vulkanen en tientallen dorpjes. Het beste uitzicht op de bergen? Dat heb je vanaf een boot midden op het meer. Panajachel is een prima uitvalsbasis voor dit soort tochten. Plan hier ook genoeg tijd om over de Calle Santander te wandelen. Je loopt er langs tal van kraampjes met bontgekleurde kleding en geweven tapijten. Voor een Maya-souvenir zit je hier dus wel goed. Bijkomen van alle indrukken en het shoppen doe je hier bij een barretje met een glas Gualtemalteekse rum. Proost!