Hier kun je nu naar toe met het vliegtuig of de auto. Nu tot 100,- extra korting!

Vakantie Abruzzen

Halverwege Italië vind je een bijzonder gebied, namelijk Abruzzen. Deze regio bestaat uit vier nationale parken met ruige natuur, hoge bergtoppen met veel flora en fauna en het ligt aan de Adriatische Zee. Loop langs de gezellige boulevard van Tortereto Lido met omslaande golven op de achtergrond of trek je wandelschoenen aan voor een bezoek aan het natuurpark Gran Sasso waar je over uitgestrekte hoogvlaktes wandelt. Tijdens een vakantie Abruzzen hoef je je geen moment te vervelen!

Vakantie Abruzzen

De ongerepte natuur van Abruzzen

De regio Abruzzen, halverwege bella Italia, wordt maar door 3% van de Italianen bewoond. Een bijzonder rustig gebied dat zich kenmerkt door ongerepte ruige natuur met een levendige flora en fauna. Vanuit het vakantiepark van TUI rijd je op je gemak één van de vier natuurgebieden binnen die de regio rijk is. Bezoek tijdens een vakantie Abruzzen het Majella nationale park waar je de resten van een 9e-eeuwse abdij vindt in de Fara San Martino kloof. Maar de meest indrukwekkende is toch wel Gran Sasso, letterlijk vertaald: Grote Steen. In dit park vind je onder andere de berg Corno Grande die met 2.476 meter de hoogste berg van de Apennijnen is. Er liggen verschillende routes door het park waarbij je kilometers kunt wegkijken over de uitgestrekte hoogvlaktes. En houd daarbij je camera in de aanslag, want met een beetje geluk kom je verschillende diersoorten tegen zoals edelherten, vossen en gemzen.

Relaxen aan het zandstrand Tortoreto Lido

Aan de Oostkant van de regio Abruzzen vind je de Adriatische Zee. Aan het met palmbomen gevulde zandstrand van Tortoreto Lido kun je heerlijk je handdoek spreiden en wegkijken over de blauwe golven. Aan het strand ligt ook een gezellige boulevard met verschillende barretjes waar je terecht kunt voor een verfrissend glaasje limoncello. Wil je ook wat cultuur snuiven tijdens een autovakantie in Abruzzen? Ongeveer 20 dorpen in Abruzzen dragen de titel ‘i borghi più belli d’Italia’. Dit betekent: de mooiste dorpjes van Italië. Bezoek bijvoorbeeld Castel del Monte, waarbij het lijkt alsof de tijd heeft stilgestaan. Dankzij teruggevonden resten is bekend dat dit dorp al bestaat sinds de vierde eeuw voor Christus. Je kunt een excursie boeken door het ondergrondse gangenstelsel van het dorp. Een donkere ervaring, maar dankzij lantarens kun je gelukkig goed zien waar je loopt.