NIEUW: FAIR TRAVEL - Eerlijk op vakantie met oog voor de toekomst

Vakantie Alba

Een vakantie Alba in de Noord Italiaanse regio Piemonte staat volledig in het teken van culinair genot. Deze stad staat namelijk bekend om zijn uitstekende wijnen en de zeldzame witte truffels. Ideaal voor lekkerbekken die ook een vleugje Italiaanse cultuur willen meepikken tijdens hun zonvakantie in Italië. En uitbuiken doe je lekker in de zon bij het zwembad op het vakantiepark van TUI.

Vakantie voor fijnproevers

Tijdens een vakantie Alba in de Noord-Italiaanse regio Piemonte staat culinair genot centraal. Volgens wijnkenners brengt Piemonte namelijk de beste wijnen van heel Italië voort. Ook wordt er door truffelboeren in de regio jacht gemaakt op de zeldzame witte truffel. Loopt het water je al in de mond? Stap in de auto en rijd door het glooiende landschap voor een culinaire roadtrip langs de druiventelers in de buurt van het vakantiepark van TUI. Een lekker glaasje Barolo of Barbaresco gaat er wel in, toch? En ach, die calorieën verbrand je wel weer tijdens een wandel of fietstocht. De groene regio Piemonte leent zich namelijk uitstekend voor het maken van een fijne wandeling.

De 5 torens van Alba

Wie tijdens een vakantie Alba naast wijn en truffels ook de Italiaanse cultuur wil proeven kan terecht in het historische centrum voor een rondje langs de 5 torens van Alba. De torens stammen uit de 14e eeuw en behoorden ooit toe aan de rijkere families van de stad. Ook bijzonder is het Palazzo Comunale, een van de opvallendste bezienswaardigheden van de stad. De buitenmuren van het Palazzo zijn namelijk roze. Mocht je je ogen los kunnen maken van dit opmerkelijke bouwwerk, kijk dan tijdens een wandeling door het centrum ook af en toe omhoog om de gietijzeren balkonnetjes van de huizen te bewonderen. Heb je het warm gekregen van het slenteren door de stad? Geen probleem. Het vakantiepark van TUI bevindt zich op slechts een paar honderd meter van het centrum, dus je bent zo weer bij je stacaravan of appartement om snel je badkleding aan te doen en een duik te nemen in het zwembad.

Bekijk alle vakanties Alba (2)