Boek nu je Droomzomer - De unieke combinatie van sport en vakantie

Vakantie Castellaneta

In Castellaneta beleef je het echte Italiaanse leven in alle rust. Naast wandelingen aan de boulevard tussen de pijnbomen vind je op 20 minuten rijden van het hotel in Castellaneta het Centro Storico. Het oudste deel van de stad ligt op een heuvel en is aan twee kanten omringd door een groen ravijn dat een waanzinnig uitzicht geeft. Ga je op vakantie naar Castellaneta dan geniet je van gouden zandstranden en wandel je door smalle steegjes.

Vakantie Castellaneta

De gouden zandstranden van Castellaneta

In de hak van de Italiaanse laars ligt het plaatsje Castellaneta. Gelegen in Puglia, een regio die steeds bekender aan het worden is. Dit is niet zonder reden, de natuur is er namelijk prachtig. Castellaneta ligt midden in de natuur van Puglia waar onder andere gouden zandstranden en natuurreservaten te vinden zijn. Vanuit het hotel van TUI neem je gemakkelijk de shuttlebus naar de kilometerslange boulevard Castellaneta Marina. Hier kun je een heerlijke duik nemen in de Ionische zee of wandelen tussen de pijnbomen.

Vakantie vol adembenemende uitzichten

Niet alleen vind je in Castellaneta een prachtige natuur, ook is de cultuur goed vertegenwoordigd. Misschien wel het meest indrukwekkende aan een vakantie Castellaneta is het Centro Storico, dat op zo’n 20 minuten rijden vanaf het hotel van TUI ligt. Dit is het oudste deel van de stad en is aan twee kanten omringd door een groen ravijn, wat een adembenemend uitzicht geeft. Ontdek daarnaast de charme van deze stad en ervaar het rustige leven dat de Italianen ‘tranquillo’ noemen. Naast het panoramische uitzicht vind je hier namelijk smalle steegjes, kleine balkonnetjes en witgekalkte gebouwen. Ook de fresco’s van de gotische Santa Maria della Luce zijn bewonderenswaardig. In de avond kun je bij het hotel van TUI terecht om de lokale keuken te proeven. Neem daarbij een lokaal San Severo wijntje en geniet van het uitzicht op zee.