Boek nu je Droomzomer - De unieke combinatie van sport en vakantie

Vakantie Diano Marina

De fijne zandstranden en wuivende palmbomen van de Italiaanse Rivièra nodigen tijdens een vakantie in Diano Marina meteen uit tot zonnebaden. Want waar kun je tijdens een vakantie in Italië beter van de aangename temperaturen aan de azuurblauwe Ligurische Zee genieten? Maar ook het Noord-Italiaanse binnenland heeft tijdens een vakantie in Ligurië van alles te bieden. Charmant Diano Castello bijvoorbeeld, tussen de olijfbomen.

Zonnige strandvakantie in Diano Marina

Vlak over de grens met Frankrijk, aan de Italiaanse Rivièra, ligt de gezellige kustplaats Diano Marina. Waar je op een uur of 13 rijden vanaf Utrecht, aan de andere kant van de Alpen en aan de Ligurische Zee, in het zomerseizoen veel zon kunt verwachten. Gelukkig maar, want dit zijn natuurlijk de ideale omstandigheden voor een bezoek aan het fijne zand van Bagni Ponterosso. Om heerlijk tot rust te komen onder een wuivende palmboom, en zo nu en dan een verkoelende duik in het azuurblauwe water te nemen. Of om vanaf een ligstoel op de pier van het uitzicht over zee en op de jachten te genieten, die op weg zijn naar de nabijgelegen haven. Begint de zon in zee te zakken? Slenter dan zelf ook richting haven, om tijdens deze vakantie in een van de vele restaurants van spaghetti al tonno te genieten.

Diano Castello tussen de olijfbomen

Tijdens een vakantie in Diano Marina wandel je vanuit een luxe hotel van TUI niet alleen zo naar de zandstranden aan de Ligurische Zee. Ook iets verder landinwaarts valt namelijk van alles te beleven. Breng een bezoek aan de bezienswaardigheden van het hooggelegen Diano Castello, verscholen tussen de olijfboomgaarden. Struin door de smalle stenen tunneltjes, langs kleurrijke huizen en volg de brede trappen naar de de romaanse Chiesa di Santa Maria Assunta, met prachtige fresco's. Onderweg kom je de mooiste bloemen tegen. Want je bent natuurlijk niet voor niets op vakantie aan de Italiaanse Bloemenrivièra.

Bekijk alle vakanties Diano Marina (4)