COVID CARE SERVICE: Ontspannen op vakantie met TUI
Pisa

Vakantie Pisa

  1. Vakantie
  2. Italië
  3. Toscaanse Kust
  4. Toscane
  5. Pisa

Een vakantie in Pisa is niet compleet zonder een iconische foto waarop je tegen de beroemde scheve Torre Pendente aanleunt. Maar dat is niet alles wat deze Toscaanse plaats te bieden heeft. Vergaap je aan de andere indrukwekkende bezienswaardigheden zoals de grote kathedraal op het Piazza dei Miracoli of kom tot rust in de botanische tuin: een groene oase midden in het gezellige Pisa.

Vakantie Pisa
  • Boek nu incl. vlucht en autohuur
  • Op en top cultuur snuiven
  • Selfie voor de Toren van Pisa

Scheef klimmen in Torre Pendente

Wat zeker op je lijstje moet staan voor een vakantie in Pisa is het bezoeken van de scheve Toren van Pisa, ook wel Torre Pendente genoemd. Deze niet te missen trekpleister staat op het Piazza dei Miracoli, ook wel het Plein der Wonderen op z’n Nederlands. Doe hier mee met de toeristische traditie van een foto maken, terwijl je de toren wegduwt. Maar durf je deze scheve toren – van maar liefst 55 meter hoog – ook te beklimmen tijdens een weekendje in Toscane? Koop een kaartje op het plein om eenmaal boven een foto te nemen van het mooie uitzicht over Pisa. Tip: wil je niet te lang wachten? Koop dan je kaartjes vooraf online. Vanaf de toren ben je binnen no time weer op de gezellige familiecamping van TUI. Voor wie wat meer luxe wil, kan voor een vakantie in Pisa kiezen voor een 5 sterren hotel met uitzicht op de Toren van Pisa.

De Dom van Pisa

Maar de scheve toren is natuurlijk niet het enige bezienswaardigheid wat deze Toscaanse stad te bieden heeft voor een vakantie in Pisa. Een andere opvallende verschijning is de immens grote Kathedraal Duomo Santa Maria Assunta naast de Torre Pendente. Deze middeleeuwse 'Dom van Pisa' is van binnen met zijn fresco’s en mozaïeken net zo indrukwekkend als de prachtig witte marmeren buitenkant. Goed om te weten: de toegang is gratis.

Een groene oase in het centrum

Verlaat ook eens het Plein der Wonderen en ga naar het Museo nazionale di San Matteo aan de Piazza San Matteo. Dit kunstmuseum bevat prachtige schilderijen en geïllustreerde manuscripten van de 12e tot 15e eeuw. Sluit de dag af met wat ontspanning in de Orto botanico di Pisa. Deze botanische tuin, dat deel is van de universiteit van de Italiaanse stad, is de oudste tuin ter wereld en vormt een groene oase in het centrum van Pisa. Dit is dé ideale plek om te gaan picknicken tijdens een stedentrip Pisa. Van te voren kun je de lekkerste kazen, salami’s en focaccia kopen op de Italiaanse markt op het Piazza delIa Vettovaglie.