Droomzomer nu met 100,- korting! - De unieke combinatie van sport kijken en vakantie

Vakantie Donnini

Elke dag een uitzicht over het glooiende landschap van Toscane, lokale wijn proeven en wandelen over uitgestrekte groene vlaktes. Tijdens een vakantie naar Donnini haal je je hart op in deze Italiaanse streek. Dit dorpje, gelegen in het midden van Italië, biedt een goede uitvalsbasis om Toscane te bezichtigen. Geniet van een verblijf in de 14e-eeuwe villa en stap in de trein voor een bezoekje aan de Toscaanse hoofdstad Florence.

Buongiorno Donnini

Een heuvelachtige landschap, kilometers lange wijngaarden met grote trossen druiven en volop rust. Dit omschrijft de prachtige streek Toscane, gelegen in het midden van Italië. In dit dromerige landschap ligt ook het dorpje Donnini waar je kunt verblijven met TUI in een 14e eeuwse villa die ooit eigendom was van een Florentijnse edelman. Het historische pand is een blikvanger op zich met alle versieringen aan de buitenkant. Het is niet voor niets dat deze locatie vaak wordt gebruikt voor bruiloften. Vanuit het hotel ben je met een halfuurtje rijden bij ‘Area Naturale Protetta’, een beschermt natuurgebied waar je prachtig kunt wandelen. Hier vind je uitgestrekte groene vlaktes en heb je kilometers uitzicht over de glooiende landschap van Toscane.

Excursie naar Florence

Een andere leuke uitstap tijdens een vakantie naar Donnini, is een dag naar de hoofdstad van de Toscaanse streek: Florence. In Italië wordt deze bekende stad overigens Firenze genoemd. Een eeuwenoude stad vol geschiedenis. Loop door de smalle straten en kijk goed om je heen: bijzondere architectuur, beeldhouwkunst en muurschilderingen wisselen in rap tempo af. Via de beroemde Ponte Vecchio over de rivier de Arno wandel je deze kleurrijke metropool binnen. Vooral het bekendste gebouw in Florence de Basilica di Santa Maria del Fiore zal je niet snel over het hoofd zien. Een opvallende kathedraal en niet voor niets het symbool van deze Italiaanse stad. Ook voor winkelliefhebbers is er genoeg te doen. Tal van boetiekjes zijn gevestigd in de smalle straten van de stad. Vergeet niet te proeven van de beste Italiaanse gelato voordat je terugkeert naar het hotel in Donnini.

Bekijk alle vakanties Donnini (1)