Hier kun je nu naar toe met het vliegtuig of de auto. Nu tot 100,- extra korting!

Vakantie Chorges

De frisse Alpenlucht, de uitgestrekte bossen en het grootste stuwmeer van Frankrijk. Die zorgen er tijdens een vakantie in Chorges voor dat je helemaal zen wordt. Dit dorp ligt in het departement Hautes-Alpes, precies tussen de besneeuwde bergen en de zonnige Provence. Vlakbij vind je Lac de Serre-Ponçon, dé plek om te zwemmen, zeilen, surfen, kanoën en nog veel meer... En nu je hier toch bent, rijd ook zeker eens naar middeleeuws Chorges.

Helemaal zen in Chorges

Tijdens een vakantie in Chorges raakt je hoofd vanzelf leeg. Dit kleine dorp ligt in het departement Hautes-Alpes in het zuidoosten van Frankrijk. Je zit hier dus precies tussen de besneeuwde Alpen en de zonovergoten Provence in. In Chorges adem je de schone berglucht in, wandel je door de bossen en geniet je van het Lac de Serre-Ponçon. Dit grillig gevormde meer is het grootste stuwmeer van Frankrijk en biedt waterratten alles wat zij maar wensen. Zo kun je er zwemmen bij de stranden, zeilen, kitesurfen, kajakken, kanoën en suppen. Gelukkig is het na zo'n actieve dag op het water altijd weer goed thuiskomen op het vakantiepark van TUI.

Rondrit langs Lac de Serre-Ponçon

Meer van de omgeving zien tijdens je vakantie? Kies dan voor een overnachting in een hotel van TUI. Hierbij is een huurauto namelijk inbegrepen. Rijd er bijvoorbeeld mee naar Chorges. Het dorp heeft een middeleeuws centrum vol stenen huisjes en verborgen pleintjes. Dé plek voor een kop koffie is de Grand Rue, waar winkels en cafés elkaar afwisselen. Zoetekauwen bestellen er gelijk een stuk Tarte Folle bij, een lokale specialiteit. En nu je toch een rondrit langs Lac de Serre-Ponçon maakt, stop dan zeker in Embrun. In dit historische stadje bewonder je de Onze-Lieve-Vrouwe-kathedraal en drink je een glaasje pastis aperitief op het Place Barthelon. Santé!

Bekijk alle vakanties Chorges (1)