NIEUW: FAIR TRAVEL - Eerlijk op vakantie met oog voor de toekomst

Vakantie Levico Terme

Een vakantie in Levico Terme heeft een therapeutische werking. Het stadje in de Italiaanse Dolomieten staat namelijk bekend om zijn thermen met geneeskrachtig water. Dat klinkt als het recept voor een zeer ontspannen vakantie! Of kies voor een zonsessie aan een van de twee meren Levico en Caldonazzo. Ook als je liever een wandeling maakt ben je in Levico Terme op de juiste plek, want hier vind je talloze wandelroutes door de groene natuur.

Therapeutische vakantie in Levico Terme

Zodra je ten noorden van Italië in Levico Terme uit de auto stapt en de frisse berglucht inademt weet je: dit wordt een ontspannen vakantie midden in de natuur! Het stadje in de Italiaanse Dolomieten vormt een waar kuuroord. Het elegante Levico Terme is in de 19e eeuw namelijk ontstaan rond therapeutische thermen met arseen- en ijzerhoudend water. Start de vakantie in Levico Terme meteen goed met een bezoek aan de thermen en het bijbehorende 19e eeuwse park. Nieuwe energie opgedaan? Maak dan eens een verkenningstocht door het schilderachtige centrum. De gebouwen hier hebben typisch Italiaanse pastelkleuren, zoals de kerk Santissimo Redentore met zijn opvallende klokkentoren. De kerk laat zich het best bewonderen vanaf een gezellig terrasje onder het genot van een straffe kop espresso.

Twee meren: dubbel waterplezier

Wil je naast relaxen ook iets sportiefs ondernemen tijdens een vakantie in Levico Terme? Dat komt mooi uit, want op loopafstand van je hotel of camping liggen welgeteld twee meren voor een spetterende dag aan het water. Het dichtst bij de stad ligt het Lago di Levico, waar je vanaf een zonnige ligweide met een sierlijke sprong zo het rustige water in duikt. Het tweede meer is het Lago di Caldonazzo en ligt iets verder naar het westen, maar toch dichtbij genoeg voor een rondvaart in een roeiboot. Trek je liever de wandelschoenen aan tijdens deze zonvakantie in Italië? Zet dan koers met de auto naar de berg Cima Vezzana voor een mooie wandeltocht naar de top. Op de allerhoogste puntje van deze berg ligt de ruïne van een fort, vanwaar je een prachtig panorama hebt over de twee meren en Levico Terme in het dal.

Bekijk alle vakanties Levico Terme (2)