Boek nu je Droomzomer - een unieke shortbreak vol sportbeleving

Vakantie Cortina D'Ampezzo

Een mondain stadje in de grillige Dolomieten. Dát is Cortina D’Ampezzo in een notendop. De lange omschrijving bestaat uit Venetiaanse huizen, sfeervolle restaurants en geplaveide straten vol Italiaanse boetiekjes. En uit torenhoge bergtoppen waar pittoreske meertjes, kleurrijke bloemenweiden en kalkstenen rotsformaties verscholen liggen. Actievelingen kunnen hart dan ook ophalen tijdens een vakantie Cortina D’Ampezzo.

Vakantie Cortina D'Ampezzo

Op ontdekking in de grillige Dolomieten

Flaneren door een chique dorpje terwijl je omgeven wordt door grillige bergen van duizenden meters hoog. Je doet het tijdens een vakantie Cortina d’Ampezzo. De sfeervolle Italiaanse stad ligt middenin de Dolomieten en is dan ook ideaal voor actievelingen. Voor je het weet ben je de kabelbaan ingestapt die je naar de 3.000 meter hoge top van de Tofano di Mezzo brengt. 400 kilometer aan wandelwegen leiden je langs de meest schilderachtige bergmeren, kleurrijke bloemenvalleien en kalkstenen rotsformaties. De besneeuwde bergtoppen van de Dolomieten maken het adembenemende uitzicht compleet. Vergeet je de camera niet op te laden?

Flaneren door chique Cortina D’Ampezzo

Ook in Cortina d’Ampezzo zelf is het goed toeven. Huizen die in Venetiaanse stijl zijn gebouwd, geplaveide straatjes vol Italiaanse boetiekjes en gezellige terrassen; het is niet voor niks dat de stad gezien wordt als mondain. Ondertussen steekt de rijk versierde klokkentoren van de witte Filippo e Giacomo kerk overal bovenuit. Voor verdwalen hoef je echt niet bang te zijn tijdens een vakantie Cortina d’Ampezzo. En anders vraag je toch gewoon de weg bij een sfeervol restaurant. Na het genieten van een goed glas wijn en een bord vol spaghetti carbonara natuurlijk. Buon appetito!