Boek nu je Droomzomer - een unieke shortbreak vol sportbeleving

Vakantie Porlezza

Wordt het een autovakantie naar Italië dit jaar? Wat dacht je van een vakantie naar het schilderachtige Noord-Italiaanse dorp Porlezza? Geniet van de schitterende natuur in natuurreservaat Riserva Naturale Valsolda, of ga zeilen op het Meer van Lugano, een van de grote rijkdommen van Italië. En een vakantie in Italië is natuurlijk niet compleet zonder te hebben gesmuld van een heerlijke gelato of een versgebakken pizza.

Actieve vakantie aan het Meer van Lugano

Ontdek het veelzijdige landschap van de Noord-Italiaanse regio Lombardije tijdens een vakantie Porlezza. Dit schilderachtige dorpje aan de oever van het Meer van Lugano is een ideale vakantiebestemming voor levensgenieters en natuurliefhebbers. Hier heb je wel de prachtige ligging direct aan het water, maar niet de drukte van bijvoorbeeld het Gardameer. Bovendien is het vanuit Nederland maar zo'n 10 uur rijden naar Porlezza. Rijdend door de bergen, met een strakblauwe lucht en een stralend zonnetje, kom je helemaal in de vakantiestemming. Eenmaal aangekomen op het vakantiepark van TUI kijk je je ogen uit. Er is hier zo veel te doen en ontdekken. Ga bijvoorbeeld zeilen of surfen op het Meer van Lugano, of zonnebaden op het strandje bij het meer. En 's avonds zoek je een gezellig restaurantje op in het pittoreske centrum van Polezzza. Een vakantie in Italië is immers niet compleet zonder gesmuld te hebben van een echte Italiaanse pizza. Deliziosa!

Op avontuur in Riserva Naturale Valsolda

Een leuke activiteit tijdens je vakantie Polezza is een wandeling door het natuurgebied Riserva Naturale Valsolda op slechts 20 minuutjes rijden van het vakantiepark van TUI. Laat je verrassen door het veelzijdige landschap met steile rotsen, heerlijk geurende pijnbomen, dichte bossen en diepe ravijnen. Houd tijdens het wandelen je ogen goed open en je oren gespitst, wie weet spot je dan wel een hert, wezel, of zelfs een goudarend.

Bekijk alle vakanties Porlezza (1)