Lago Maggiore

Vakantie Lago Maggiore

  1. Vakantie
  2. Italië
  3. Lago Maggiore

Kies bij TUI voor een vakantie Lago Maggiore en geniet van een luxe vakantie in Italië. Het fonkelblauwe meer wordt omringd door koninklijke kuuroorden, chique villa’s en weelderige paleisjes. Het kleurrijke decor met zijn glooiende bergen, botanische tuinen en geurige citroenbomen maakt het fotogenieke landschap compleet. Zie je jezelf al liggen aan de rand van het panoramazwembad met een goed glas wijn?

Goedkope vakantie Lago Maggiore

Tijdens een goedkope vakantie naar het Lago Maggiore krijg je twee landen voor de prijs van één. Dit donkerblauwe meer is namelijk gelegen in het grensgebied van Zwitserland en Italië, op de plek waar de hoge toppen van de Alpen overgaan in de vlakke Povlakte.

Vanuit een appartement aan het meer, met eigen keukentje waar u zelf een Italiaanse pasta in elkaar kunt draaien, kunt u omgeving in u opnemen. Neem tijdens een strandvakantie in Verbania bijvoorbeeld vanaf het gouden zand van Lido di Suna een duik in het heldere water van ‘Il Lago’.

Ook de dorpen aan het donkerblauwe water zijn een lust voor het oog. Struin bijvoorbeeld tijdens een zonvakantie door het oude Italiaanse centrum van Stresa, met zijn nauwe straatjes. Vanuit Stresa kunt u ook de kabelbaan naar de top van de Mottarone nemen en onderweg uitstappen bij de Giardini Botanico Alpinia. Hier kun je voor een vriendenprijs tussen 700 plantensoorten struinen en vanaf dit ‘natuurlijk balkon’ genieten van een 360° uitzicht.

Bent u op familievakantie met jonge kids? Breng dan uw voordelige strandvakantie aan het Lago Maggiore door in een 3- of 4-kamerappartement voor de hele familie, bijvoorbeeld in de plaats Baveno met gratis toegang tot het nabijgelegen ‘AquadventurePark’.

Bekijk alle voordelige vakanties Lago Maggiore (9)

Het luxe decor van Lago Maggiore

Waar het Gardameer het meest bekende meer van Italië is wordt Lagio Maggiore gezien als het meest luxe meer. En dat heeft vooral met de omgeving te maken. Weelderige villa’s, paleizen en kloosters die zijn omgebouwd tot hotels heten je welkom in deze Noord-Italiaanse regio. En dan hebben we de kleurrijke botanische tuinen nog niet eens genoemd. Een vakantie Lago Maggiore kun je gerust kleurrijk noemen. En luxe. Want als je op het terras van het 5 sterrenhotel in Oleggio Castello van een wijntje tipt en het fonkelblauwe meer ziet schitteren weet je dat je goed zit.

La dolce vita aan Lago Maggiore

Stel je eens voor dat je wakker wordt in een modern appartement en de dag begint met een plons in het zwembad aan het meer. Dit panoramazwembad is de perfecte plek om de vakantie Lago Maggiore door te brengen. Met een goed boek, een glas wijn of een bord vol ravioli. Of met alle drie tegelijk natuurlijk. Ondertussen zorgen de glooiende bergen rondom het meer voor een indrukwekkend uitzicht. En ook de Borromeïsche Eilanden zie je liggen. Met een bootje kun je naar deze eilanden varen om de rijk versierde villa’s en botanische tuinen te bezoeken.

Als royal in kuuroord Baveno

Stap tijdens een vakantie Lago Maggiore in de voetsporen van Koningin Victoria van Engeland en verblijf in het kuuroord Baveno. De koningin verbleef in de sprookjesachtige Villa Blanco, maar jij overnacht in een karakteristiek 4 sterrenhotel van TUI aan het meer. Met wellnesscenter. Ideaal voor wie op zoek is naar een ontspannen vakantie. Dat je in het goede restaurant de heerlijkste Italiaanse gerechten krijgt voorgeschoteld helpt ook mee. En ondertussen kijk je uit op het meer met zijn vele camelia’s, rododendrons en kleine citrusboompjes rondom. Dit is la dolce vita op z’n best.

Bekijk alle vakanties Lago Maggiore (9)