Boek nu je Droomzomer - een unieke shortbreak vol sportbeleving

Vakantie Scarlino

De Italiaanse badplaats Scarlino is de ideale plek voor een culturele zonvakantie. Deze middeleeuwse stad ligt aan de Toscaanse kust en wordt versierd door historische stadsmuren, zandkleurige woningen en sfeervolle terrasjes. Om ook het middeleeuwse kasteel niet te vergeten. Zonnen doe je tijdens een vakantie Scarlino op het schilderachtige Cala Violina met zijn witte zand en helderblauwe baai.

Een schilderachtige vakantiedag in Cala Violina

Kies deze zomer voor een vakantie Scarlino en geniet van de zon op een van de mooiste stranden van Italië. Scarlino is een historische badplaats aan de voet van de glooiende heuvels van Toscane. De stad dankt zijn gezicht aan de middeleeuwse stadsmuren en zandkleurige woningen. Maar ook aan het parelwitte zand van Cala Violina. Dit strand ligt aan een helderblauwe baai die omgeven wordt door schaduwrijke pijnbomen. Af en toe vaart er een zeilboot de baai binnen en is het schilderachtige uitzicht helemaal af. Hier is het dan ook goed toeven tijdens de zonvakantie. De accommodaties van TUI liggen niet ver van Cala Violina en met de auto ben je er zo.

Flaneren door middeleeuws Scarlino

Cultuurliefhebbers kunnen in de avonduren heerlijk flaneren door Scarlino. Via de imposante stadsmuren wandel je het centrum binnen en wacht een decor van okergele huizen, sfeervolle pleinen en historische gebouwen. Vooral Castello di Scarlino is een bezoek waard. Niet alleen vanwege de muziek- en theatervoorstellingen die worden georganiseerd, maar ook omdat je vanaf dit kasteel een indrukwekkend uitzicht hebt. In de verte zie je de wijngaarden van Toscane liggen en het diepblauwe water van de Tyrreense Zee fonkelen onder de zon. Zoek vervolgens een terrasje op en proef tijdens een vakantie Scarlino van de Italiaanse keuken en heerlijke wijnen.

Bekijk alle vakanties Scarlino (1)