Toe aan TUI - We mogen weer naar Spanje, Griekenland en Portugal. Boek en vertrek zo snel mogelijk!

Vakantie Volterra

Tijdens een vakantie in Volterra maak je kennis met de Italiaanse charme van dit mooie dorpje in Toscane. Al slenterend door de middeleeuwse straatjes is de Duomo di Volterra niet te missen. Van buiten niet zo fotogeniek, maar binnen aanschouw je de mooiste fresco's. Ook fraai is het oudste gemeentehuis van Toscane op Piazza dei Priori in hartje centrum. De dag sluit je gepast af met een heerlijke aperitivo op een van de vele terrassen.

De ontsierde kathedraal van Volterra

Al rijdend door de glooiende heuvels van Toscane bereik je na een lange autorit eindelijk je hotel in Volterra. Je vakantie in Italië kan beginnen! Nadat je je koffers hebt uitgepakt is het tijd om de Italiaanse stad te verkennen. Het historische centrum van Volterra is vanaf het hotel eenvoudig te bereiken en wordt gekenmerkt door smalle straatjes en indrukwekkende gebouwen. Een absoluut hoogtepunt waar je niet omheen kunt tijdens een vakantie in Volterra is de imposante Duomo di Volterra. Van buiten ziet deze kathedraal er niet heel spectaculair uit, omdat het geld voor versieringen ontbrak, maar de binnenkant beschikt over prachtige fresco's, gebeeldhouwde panelen en pilaren. Door de ontbrekende versieringen aan de buitenkant van de kathedraal wordt de Duomo in de volksmond ook wel de 'ontsierde kathedraal' genoemd.

Ervaar de Italiaanse 'Piazza' cultuur

Het kloppende hart van Volterra is het Piazza dei Priori, een prachtig plein dat gedomineerd wordt door Palazzo dei Priori, het oudste gemeentehuis van Toscane. Komt dit gebouw je bekend voor? Dat kan kloppen, want het stond model voor het Palazzo Vecchio in Florence. Beklim de toren en je wordt beloond met een adembenemend uitzicht op de kathedraal van Volterra. Neem hierna plaats op een van de gezellige terrasjes op het plein en ervaar onder het genot van een aperitivo de typisch Italiaanse 'Piazza' cultuur!

Bekijk alle vakanties Volterra (4)