Hola Canarische Eilanden! Bij vertrek 31/10 - 1/11: incl. sneltest op Schiphol

Vakantie Bamburi Beach

Aan de oostkust van het Afrikaanse Kenya ligt Bamburi Beach. Het hotel van TUI ligt direct aan de witte zandstranden. Maak een kamelentocht langs palmbomen en de Indische Zee, of ga snorkelen in de onderwaterwereld van het Marine National Park Mombassa. Bezoek ook de havenstad Mombassa zelf en ga op zoek naar leuke souvenirwinkels in het oude centrum. Of spot giraffen en slangen in het natuurpark Haller Park bij de plaats Mambossa.

Per kameel langs de kust van Bamburi Beach

Parelwitte zandstranden, wuivende palmbomen en helderblauw water. Dat is wat je tijdens een vakantie naar Bamburi Beach te wachten staat. Deze kuststrook ligt in het oosten van Kenia aan de Indische Oceaan. Het hotel van TUI is direct aan het strand gelegen, dus met enkele minuten lopen kun je al gestrekt gaan onder de Afrikaanse zon. Wil je ook graag actief bezig zijn? Maak dan een tocht langs de kust op een kameel, of verken de onderwaterwereld door te duiken of snorkelen. Bamburi Beach bevindt zich namelijk midden in het Marine National Park Mombassa, vol met kleurrijke koraalriffen.

De smalle straten van havenstad Mombassa

Bamburi Beach ligt circa 10 kilometer ten noorden van de plaats Mombassa, na hoofdstad Nairobi de tweede stad van Kenia. Bezienswaardig is het 16e eeuwse Fort Jesus, vanwaar je een prachtig uitzicht over de stad en de haven hebt. Tevens is het fort het startpunt van een tocht door de smalle straten van het oude centrum. Dit stadsgedeelte staat vol met gebouwen in Arabische stijl, extravagante kunstontwerpen en souvenirwinkeltjes. Nabij Mombassa ligt ook het natuurpark Haller Park, dat tevens het thuis is giraffen, nijlpaarden en diverse reptielen. Durf je het aan om per jeep een safaritocht te maken?

Bekijk alle vakanties Bamburi Beach (2)