Tot 50,- korting op wintervakanties dicht bij huis
Trpejca

Vakantie Trpejca

  1. Vakantie
  2. Macedonië
  3. Meer van Ohrid
  4. Trpejca

Ontdek een klein dorpje in Macedonië (Noord-Macedonië) vlak boven de grens met Griekenland tijdens een vakantie Trpejca. Dit onontdekte pareltje aan het kraakheldere meer van Ohrid is een droom voor wandel- en natuurliefhebbers. Ga lekker zwemmen bij het kiezelstrand en geniet van het uitzicht op de beboste heuvels of maak een wandeling door het Galičica Nationaal Park. Wie weet spot je hier wel een zeldzame Balkanlynx! En de stad Ohrid zélf geeft een flinke dosis cultuur.

Vakantie Trpejca
  • Hier wacht je altijd een warm welkom
  • Vakantie aan het Meer van Ohrid
  • Cultuur snuiven in Ohrid
  • Vlak bij het Nationaal park Galičica
  • Vliegen met TUI fly
Bekijk alle vakanties Trpejca (1)

Genieten in Trpejca

Trpejca, een klein dorpje aan het meer van Ohrid, staat lokaal bekend als het Saint-Tropez van Macedonië. Dit voormalige vissersdorpje is een nog redelijk onontdekt stukje Macedonië waar je in alle rust kunt genieten van de indrukwekkende natuur in het binnenland en de ruige heuvels rondom het dorp. Via de trap die door het dorp loopt wandel je zo naar het kiezelstrand van Trpejca. Ga lekker zwemmen en bewonder het sensationele uitzicht op de rotsen en de beboste heuvels bij het water. Van zwemmen krijg je trek, dus na je duik geniet je in het restaurant bij het hotel van TUI direct aan het meer van Ohrid van een heerlijk vers visje van de barbecue. En na het eten blijf je nog even lekker zitten om te zien hoe het wateroppervlak schittert in de avondzon.

Wilde dieren spotten in Galičica Nationaal Park

Tijdens je vakantie Trpejca word je letterlijk omringd door natuurschoon. Het dorp ligt namelijk in het Galičica Nationaal Park, een schitterend natuurpark waar je heerlijk kunt wandelen. Vanuit de verte zie je de ruim 2200 meter hoge berg Magaro al opdoemen. Doe je wandelschoenen aan en ontdek de veelzijdige natuur in het park. En houd je camera bij de hand, want misschien vang je tijdens het wandelen wel een glimp op van de bedreigde Balkanlynx op die in het park voorkomt!

Bekijk alle vakanties Trpejca (1)