Hier kun je nu naar toe met het vliegtuig of de auto. Nu tot 100,- extra korting!

Vakantie Monodendri

Stevige wandelschoenen en een goede camera zul je nodig hebben voor een vakantie Monodendri. Dit authentieke dorpje ligt in het noorden van Griekenland aan de rand van de Vikoskloof. Maak in deze diepste kloof ter wereld een wandeltocht langs de hoge bergen en grillige rotsformaties. De kraakheldere beekjes zorgen voor verkoeling. Bijkomen doe je in een sfeervolle taverna in het schilderachtige centrum van Monodendri.

Vakantie Monodendri
  • Vakantie Award: Beste Griekenland Aanbieder
Bekijk alle vakanties Monodendri (4)

Flaneren door authentiek Monodendri

In het noorden van Griekenland is het pittoreske dorpje Monodendri een paradijs op aarde voor rustzoekers. Monodendri ligt in het hart van de Zagoria bergen en dankt zijn gezicht aan de traditionele huizen die gemaakt zijn van natuursteen. Ook het hotel van TUI is opgetrokken in natuursteen. Vanuit hier loop je zo de stenen straatjes binnen die langs sfeervolle taverna's en kleurrijke struiken kronkelen. Het is niet voor niks dat Monodendri het goed doet op romantische ansichtkaarten. Bij TUI boek je een vakantie Monodendri door te kiezen voor een rondreis Griekenland. Tijdens de reis door Natuurlijk Griekenland verblijf je een paar dagen in Monodendri.

Een tocht door de Vikoskloof

Vergeet de wandelschoenen niet in te pakken voor een vakantie Monodendri. Vanuit het dorp loop je zo de indrukwekkende natuur van de Vikoskloof tegemoet. Hoge bergtoppen, grillige rotsformaties en kristalheldere beekjes geven deze diepste kloof ter wereld zijn imposante gezicht. Hoog in de lucht zweven adelaars. En in de dichte bossen leven zwijnen en wilde katten. Tijdens het wandelen door de Vikoskloof, het liefste met een gids, kun je uitrusten bij het middeleeuwse Sint Paraskevi klooster en de muurschilderingen bekijken. Of geniet bij het klooster van het fotogenieke uitzicht op de kloof.

Bekijk alle vakanties Monodendri (4)